Günter Hujara obavio redovan godišnji tehnički pregled na Sljemenu

16. srpnja 2012.

Danas nakon redovnog tehničkog pregleda na Sljemenu, direktor FIS utrka Svjetskog kupa za skijaše g. Günter Hujara izrazio je zadovoljstvo i velike pohvale Organizacijskom odboru Vip Snow Queen Trophy slaloma za skijašice i skijaše.

Gospodin Hujara posebno je istaknuo kako su utrke na Sljemenu postale nezaobilazne i klasične utrke Svjetskog kupa koje su na programu FIS Svjetskog kupa najmanje do 2016.g. do kada su napravljeni kalendari. Nije propustio niti spomenuti da sljemenske utrke visoko kotiraju među utrkama Svjetskog kupa uz bok utrkama u Kitzbühelu i Wengenu te je želio posebno istaknuti veliku podršku Svjetske skijaške federacije – FIS, Gradu Zagrebu i Organizacijskom odboru na besprijekorno obavljenoj organizaciji utrke i naglasio da ove godine nema nikakvih primjedbi na tehničkoj inspekciji istaknuvši kako je ona ovaj put u funkciji promocije utrke.

Hujara je spomenuo i realni problem potrebe poboljšanja vodnih kapaciteta i izgradnje još jednog akumulacijskog jezera za proizvodnju snijega na Sljemenu. Istaknuo je kako jezero nije uvjet za održavanje utrka, ali bi uvelike pomoglo kako organizatorima u lakšoj pripremi tako i smanjenju rizika od otkazivanja utrke zbog vremenskih nepogoda, ali i produženju skijaške sezone za skijaše rekreativce na Sljemenu.

Gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić istaknuo je da je ponosan organizacijom utrka Vip Snow Queen Trophy koja je kruna sportskih događanja u Gradu Zagrebu i uvelike doprinosi turističkoj ponudi i pozicioniranju Grada Zagreba i Hrvatske na svjetskim kartama. Što se tiče izgradnje jezera i gondole prema vrhu, g. Bandić istaknuo je da se čeka izrada prostornog plana Parka prirode Medvednica i da će nakon toga Grad Zagreb podržati te projekte.

Direktor utrka Vip Snow Queen Trophy 2013. g. Vedran Pavlek napomenuo je da će se u nadolazećoj sezoni sljemenske utrke održati 04.01. (ženska) i 06.01.2013. (muška), a to je već deveti put da se održava ženska slalomska utrka te šesti put muška slalomska utrka.

Ženska utrka će u 2013.g. biti noćna utrka, dok će muška utrka biti dnevna, nakon koje se ponovno na program vraća humanitarna utrka legendi koja će na programu biti i u slijedećim sezonama.