Volonteri iz cijele Hrvatske na nadolazećoj Vip Snježnoj kraljici

11. prosinca 2012.

Hrvatski skijaški savez pokrenuo je volonterski program u okviru kojeg će volonteri iz cijele Hrvatske biti uključeni u utrke Audi FIS Svjetskoga kupa Vip Snow Queen Trophy 2013.

U suradnji s Volonterskim centrima Zagreb i Osijek, te Udrugama Mi iz Splita i SMART iz Rijeke, između više od 60 prijavljenih odabrano je ukupno 30 volontera koji će tijekom održavanja slalomskih utrka 4. i 6. siječnja djelovati na Sljemenu i Mihaljevcu, a za vrijeme izvlačenja startnih brojeva 3. i 5. siječnja i na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Volonteri iz cijele Hrvatske tako imaju priliku dobiti uvid u organizaciju jednog od najuspješnijih sportskih događaja u Hrvatskoj. Na Sljemenu, koje ta dva dana postaje središte svjetskog skijanja, i uz to okuplja više tisuća posjetitelja, moći će razvijati svoje komunikacijske vještine i uživati u vrhunskom sportu. Ujedno, djelovanje volontera u okviru Vip Snow Queen Trophyja osigurat će dodatnu vrijednost za posjetitelje, omogućujući im jednostavnije snalaženje na Sljemenu i olakšavajući pristup različitim sadržajima.

Hrvatski skijaški savez je 2011., europsku godinu volontiranja, obilježio pokretanjem volonterskog programa u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, a ove je godine program proširio uključivanjem volontera iz cijele Hrvatske.

“Na ovaj način želimo doprinijeti podizanju svijesti o volonterstvu kao jednoj od ključnih dimenzija suočavanja s društvenim pitanjima. Također, dvoje ćemo najboljih volontera nagraditi odlaskom na slalomsku utrku u Kranjskoj gori u ožujku 2013.”, rekao je Nenad Eror, glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza.