Hrvatski skijaški savez dovodi 600 učenika iz cijele Hrvatske na utrke Vip Snow Queen Trophy

14. prosinca 2012.

Nika Fleiss uručila je ulaznice osnovnoškolskim i srednjoškolskim sportskim društvima koji će i ove godine imati priliku uživo pratiti sljemenski skijaški spektakl.

Nika Fleiss učenicima je osnovnih škola Gornje Jesenje u Gornjem Jesenju i Ljudevit Gaj u Krapini danas uručila ulaznice za utrke Audi FIS Svjetskog kupa “Vip Snow Queen Trophy” 2013 – Zagreb/Sljeme. Predaja ulaznica rezultat je nastavka suradnje Hrvatskog skijaškog saveza i Hrvatskog školskog športskog saveza. Cilj suradnje uspostavljene prošle godine je nagraditi osnovnoškolska i srednjoškolska sportska društva te im osigurati sudjelovanje u jednoj od najvažnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj – Vip Snježnoj kraljici.

“I ova je sezona obilježena nizom aktivnosti kojima promičemo skijanje među mladima i zbog toga smo izrazito ponosni. Suradnja s Hrvatskim školskim športskim savezom dodatan je doprinos promociji skijanja u Hrvatskoj”, rekla je Nika Fleiss, promotorica utrka Vip Snow Queen Trophy.

Učenici osnovnih škola u Gornjem Jesenju i Krapini druga su generacija sportskih društava kojima su dodijeljene ulaznice, a na Sljemenu će im se pridružiti i učenici Gimnazije A. G. Matoša iz Đakova kojima će Nika ulaznice uručiti sljedeći petak u 13.30 sati. Naime, Hrvatski skijaški savez je za osnovnoškolska i srednjoškolska sportska društva te polaznike Univerzalne športske škole osigurao ukupno 600 ulaznica za žensku i mušku utrku koje će se na Sljemenu održati 4. i 6. siječnja 2013.

Osim ove inicijative čiji je cilj učenicima približiti skijanje, ali i sport općenito, Hrvatski skijaški savez je, u sklopu ovogodišnjih utrka Vip Snow Queen Trophy, proširio i volonterski program. Suradnja, koja je prošle godine pokrenuta s Volonterskim centrom Zagreb, ove je godine proširena na još tri volonterska centra. Tako će u utrkama, osim zagrebačkih, ove godine sudjelovati i volonteri iz Splita, Osijeka i Rijeke. Ovim se programom nastoji doprinijeti podizanju svijesti o volonterstvu kao idealnoj platformi za razvoj vještina i stjecanje znanja.