Staza na Sljemenu potpuno spremna i u izvrsnom stanju

2. siječnja 2013.

Staza na Sljemenu potpuno je spremna za ženski i muški slalom za Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophy“ Zagreb-Sljeme 2013.

Kako nam je rekao vođa natjecanja Reno Fleiss, staza na Crvenom spustu je u izvrsnom stanju, dovoljno tvrda, niti previše ledena niti previše mekana, upravo po ukusu najboljih svjetskih skijašica i skijaša.

“U slučaju da tijekom večeri i noći padne novi snijeg, organizatori će ga bez većih problema očistiti sa staze”, istaknuo je Reno Fleiss.

U tijeku su posljednji kozmetički radovi na stazi i oko nje, kako bi do sutra ujutro sve bilo spremno za treninge te za postavljanje staze za ženski slalom.

Crveni spust obišli su danas hrvatski novinari, fotografi i snimatelji, koji su prvi imali priliku spustiti se niz stazu na kojoj će u petak i nedjelju snage odmjeravati najbolji slalomašice i slalomaši svijeta te skijaške legende.

Javno izvlačenje parova za ženski slalom održat će se u četvrtak 3. siječnja u 19 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, uz zabavni program za građane. Prva vožnja ženskog slaloma na Sljemenu počinje u petak u 15.45 sati, a druga u 18.30 sati.