Vip Snow Queen Trophy, slalom (skijašice): Najava i startna lista utrke

3. siječnja 2013.

Deveto izdanje ženskog slaloma Svjetskog kupa na Sljemenu, Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy” Zagreb-Sljeme 2013. ženski slalom, sa startnim brojem 1 sutra će otvoriti Veronika Velez Zuzulova (SVK).

Sa startnim brojem 2 niz stazu će mlada američka slalomska senzacija Mikaela Shiffrin. Startni broj 3 voljom ždrijeba dobila je Kathrin Zettel (AUT). Dok će trenutno vodeća slalomašica te uvjerljivo vodeća skijašica ukupnog poretka Svjetskog kupa, Tina Maze iz Slovenije, na stazu u prvoj vožnji sljemenskog slaloma sa startnim brojem 6.

Sveukupno 71 skijašica iz 23 zemlje svijeta prijavljena je za start na utrci. Hrvatske predstavnice na utrci su Sofija Novoselić sa startnim brojem 67 te 16-ogodišnja Andrea Komšić s brojem 71 u prvoj vožnji.

Prvu vožnju koja kreće od 15:45 sati postavlja R. Pfeifer (USA), a drugu s početkom od 18:30 sati trener Tine Maze L. Magoni (SLO). Za sve koji utrku neće moći popratiti uživo tu je izravni TV prijenos na HTV 2.

Staza na kojoj se vozi utrka sljemenski je, naravno, “Crveni spust” sa startom na 978 te ciljem na 768 metara nadmorske visine. Sljemenski slalom Vip Snježne kraljice šesti je slalom Svjetskog kupa skijašica u ovoj sezoni. A uoči njega Tina Maze u poretku discipline ima svega 5 bodova prednosti u odnosu na Veroniku Velez Zuzulovu.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)