Još jedna velika bitka za Vip Snow Queen Trophy 2013.

4. siječnja 2013.

Ne može biti boljeg načina za početak Nove godine od Vip Snow Queen Trophyja, koji se po 9. put ove godine održava na Sljemenu iznad Zagreba!

Glavni grad Hrvatske snažno podržava taj jedinstveni događaj pokrenut u posljednjem desetljeću nakon velikih postignuća Janice i Ivice Kostelić u Svjetskom kupu, na Olimpijskim igrama 2002. i na Svjetskom prvenstvu 2003. u St. Moritzu.

Sve je ovdje posebno – od smještaja u centru u udobnom Zagreb Westin Hotelu, spektakularnog konvoja vozila kojim se ekipe dovoze na Sljeme, snažne potpore velikog broja navijača i naravno vrhunske kristalne krune koju dobivaju pobjednici.

U nedostatku četverostruke pobjednice Marlies Schild, koja je teško ozlijedila koljeno tijekom treninga u Areu u Švedskoj, gotovo desetak skijašica u konkurenciji je za pobjedničko postolje.

Kao ključne favoritinje utrke nekako, međutim, svakako valja izdvojiti prošlosezonsku sljemensku drugoplasiranu i vodeću skijašicu Svjetskog kupa Tinu Maze (SLO), vrlo iskusnu Veroniku Velez Zuzulovu (SVK), a kao predstavnicu mlađe generacije svakako ovosezonsku premijernu slalomsku pobjednicu iz Area Mikaelu Shiffrin (USA).

(Patrick Lang)