Shiffrin, Hansdotter, Mielzynski nakon današnje Vip Snow Queen Trophy ženske slalomske utrke

4. siječnja 2013.

Izjave nakon utrke djevojaka s pobjedničkog podija večerašnjeg ženskog slaloma FIS Svjetskog kupa na Sljemenu.

Mikaela Shiffrin (USA), pobjednica utrke:

“Ovo je bilo puno bolje nego lani, kada sam ‘zajahala’ vrata. Nisam vidjela Tinu kad je ispala, samo sam čula uzdah razočaranja publike.(…)

Kada sam bila dijete, gledala sam sve velike skijašice, a Janica mi je uvijek bila najveći uzor. I danas sam s Janicom u kontaktu putem emaila, stalno mi daje podršku.(…)

Naravno da razmišljam o malom Kristalnom globusu u slalomu, ali još je puno utrka do kraja sezone, a konkurencija je jaka. (…)

Treniram i brze discipline, ali još nisam posve spremna, moram raditi na tehnici, kad je poboljšam, počet ću nastupati i u brzim disciplinama.”

Frida Hansdotter (SWE), 2. mjesto:

“Ovo mi je sedma utrka u Zagrebu i najbolji rezultat do sada.

Staza je bila odlično pripremljena, u Zagrebu mi je uvijek zabavno voziti. Posebno mi je drago što su tijekom moje vožnje puštali pjesmu ‘Frida’.

Ženski slalom ove je godine posebno zanimljiv, jer je uvijek zanimljivije kad je više skijašica koje mogu pobijediti.”

Erin Mielzynski (CAN), 3. mjesto:

“Bila mi je ovo sjajna utrka, posebno kad je usporedim s prethodne dvije godine na Sljemenu, kad nisam uspjela proći ni 10 vrata.

U ženskom slalomu ove godine je vrlo jaka konkurencija, više skijašica je u svakom trenutku sposobno za pobjedu. Mikaela je ne samo fizički jaka, nego i psihički vrlo stabilna, što joj daje dodatnu prednost.”

Foto: Agence Zoom