Vip Snow Queen Trophy, slalom (skijašice): Shiffrin u vodstvu nakon prve vožnje

4. siječnja 2013.

Mlada Amerikanka Mikaela Shiffrin nalazi se u vodstvu nakon prve vožnje Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy” ženskog slaloma na Sljemenu.

Vodeće vrijeme 59.26 Shiffrin je postavila sa startnim brojem 2. Vodeća slalomašica i uvjerljivo vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Tina Maze (SLO), sa startnim brojem 6 najviše se približila Amerikanki uz zaostatak od 35 stotinki sekunde. Dok je na trećem mjestu nakon prve vožnje Maria Pietilä-Holmner (SWE) uz 72 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na najbrže vrijeme.

Šest skijašica sveukupno se nalazi unutar zaostatka od sekunde za najbržim vremenom nakon prve vožnje. Od hrvatskih predstavica na utrci Sofija Novoselić sa startnim brojem 67 nije stigla do cilja odustajanjem u završnoj fazi vožnje. Dok je u svojem debiju na Sljemenu i u nekoj od utrka Svjetskog kupa uopće 16-ogodišnja Andrea Komšić sa startnim brojem 71 upisala 47. mjesto prve vožnje uz 8.55 sek. zaostatka u odnosu na Shiffrin.

Među najzvučnijim ‘žrtvama’ prve vožnje, među skijašicama koje zbog odustajanja nisu stigle do cilja, svakako su Austrijanke Kathrin Zettel i Michaela Kirchgasser te Therese Borssen (SWE). Dvostruka sljemenska pobjednica Tanja Poutiainen (FIN) diskvalificirana je po završetku prve vožnje.

Druga vožnja na rasporedu je od 18:30 sati.

Cjeloviti rezultati 1. vožnje (.pdf dokument)

Foto: Agence Zoom