Hirscher, Neureuther, Pinturault uoči Vip Snow Queen Trophy muškog slaloma

5. siječnja 2013.

Marcel Hirscher (AUT), Felix Neureuther (GER) i Alexis Pinturault (FRA) sa svojim promišljanjima uoči sutrašnje utrke.

Marcel Hirscher, lanjski sljemenski kralj, nada se ponoviti prošlogodišnji uspjeh.

“U alpskom skijanju uvijek je teško nešto očekivati. Samopouzdan sam i mogu završiti na prvom ili na tridesetom mjestu. Nadam se da će sve biti dobro i da ću na sljemenskoj stazi skijati kao i prošle godine.

Sljeme je jako posebno za mene jer sam tu već peti put. Staza nije dobra za mene zbog ravnog djela na kojem ne mogu brzo skijati što se promijenilo prošle godine i zbog toga sam u Zagrebu jako emotivan.

Zadovoljan sam s dosadašnjim tijekom sezone, ali u svakoj utrci ima pedesetak vrata, a to znači da jednako toliko puta mogu pogriješiti”, kazao je Hirscher pohvalivši organizaciju utrke i publiku koju  je opisao kao jedinstvenu i posebnu za njega.

Njegovi favoriti su Andre Myhrer i Felix Neureuther.

„Trenirao sam s Nijemcima, i on je bio jako brz na treningu, brži od mene.“

Dobru sezonu iza sebe ima i Felix Neureuther koji kaže kako se jako veseli utrci.

“Ovo je jedna od najboljih slalomskih utrka na koju se uvijek lijepo vratiti. U dobroj sam formi i dat ću sve od sebe pa ćemo vidjeti kako ću završiti. Moji favoriti su zasigurno Marcel Hirscher, Andre Myhrer, Guliano Razzolli i naravno Ivica Kostelić.

Od nekih petnaestak skijaša svatko od njih može biti pobjednik. Ivica je zasigurno jedan od najboljih skijaša svijeta, bit će zanimljivo vidjeti kako će on završiti utrku”, kazao je Neureuther.

Za publiku na Sljemenu kaže kako je jako poštena jer podjednako navija za Ivicu kao i za sve ostale skijaše.

“Rezultati ove sezone su u redu, nisu savršeni, ali s obzirom na moju ozljedu i operaciju koju sam imao, mislim da sam dobro startao. Sada samo moram ovako nastaviti.

Ne mislim da je sljemenska staza dobra za mene, bit će dobro ako završim u top pet. Želim se samo usredotočiti na skijanje I biti najbolji što mogu na utrci”, kazao je jedan od favorita Alexis Pinturault.

U paralelnom slalomu u Muenchenu je izbacio Ivicu i sada je u utrci na svoje treće postolje ove sezone.

„Biti bolji od Ivice koji je već jednom pobijedio u Muenchenu je bio veliki korak za mene. Moji favoriti su Marcel i Felix“, dodaje Pinturault.