Vip Snow Queen Trophy: Skok iz aviona kao uvertira u muški slalom

5. siječnja 2013.

Dvadesetdvogodišnji Alex Nicolau, svjetski juniorski prvak u padobranstvu (skok na cilj), u nedjelju će na Sljemenu izvesti padobranski skok iz aviona neposredno prije starta muškog slaloma Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophy“ 2013.

Nicolau je u petak stigao u Zagreb, nakon čega se uputio na Sljeme odgledati žensku slalomsku utrku i pregledati teren iznad kojeg će izvesti nedjeljni skok. Oduševljen atmosferom i organizacijom događaja, izjavio je kako mu je Hrvatska u lijepom sjećanju jer je svoju prvu europsku medalju osvojio upravo u Lijepoj našoj.

Budući da je skok na cilj disciplina koja zahtijeva savršenu mirnoću i staloženost, Alex će se do nedjelje odmarati i pripremati za ovaj zahtjevni pothvat. Kako je odrastao u obitelji padobranaca, letenje je oduvijek smatrao svojim logičnim životnim pozivom. Trenira mnogo, zna kako se ponašati u zraku pa mu je za uspješan skok u ciljnu ravninu staze na Sljemenu najpotrebnija točna informacija o smjeru i jačini vjetra.

Prema trenutnim vremenskim prognozama, u nedjelju ćemo gledati mladog Alexa kako iz aviona skače na mjesto gdje će neposredno nakon njegovog ateriranja najbolji svjetski skijaši završavati svoju slalomsku utrku.