Vip Snow Queen Trophy, slalom (skijaši): Najava i startna lista utrke

5. siječnja 2013.

Nakon što su javnim ždrijebom na Trgu bana Jelačića određeni i startni brojevi prve jakosne skupine, sve je spremno za sutrašnji Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy” muški slalom na Sljemenu.

Sa startnim brojem 1 utrku će tako otvoriti Jens Byggmark (SWE). Startni broj dva za sutrašnju utrku ima Stefano Gross (ITA). Dok je voljom ždrijeba Ivica Kostelić za sutrašnji slalom izvukao startni broj 4.

Utrka se vozi s početkom prve vožnje od 10:45 sati, i uz postavku A. Weissa (ITA). Druga vožnja na rasporedu je od 14:00 sati, uz postavku W. Erhartera (AUT). Sve i uz izravni TV prijenos na HTV 2.

Za start na utrci sveukupno je prijavljeno 77 skijaša iz 23 zemlje svijeta. Osim Ivice Kostelića Hrvatska će na utrci imati još četiri predstavnika. Dalibor Šamšal u utrku će krenuti sa startnim brojem 52. Matej Vidović s brojem 69, Filip Zubčić s brojem 71, a Istok Rodeš s brojem 77.

Staza “Crveni spust” i za skijaše kreće s 978, a cilj joj je na 768 metara nadmorske visine. Sljemenski slalom Svjetskog kupa je već peti muški slalom u aktualnoj sezoni. Vodeći slalomaš Svjetskog kupa u ovom je trenutku prošlosezonski sljemenski pobjednik Marcel Hirscher (AUT).

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)

Uz utrku skijaša sutra se na Sljemenu s početkom od 17:30 sati vozi i “dm Zagreb Ski Legends” humanitarna utrka skijaških zvijezda iz bogate skijaške povijesti. Parovi te utrke su Alberto Tomba – Kristian Ghedina, Nika Fleiss – Špela Pretnar, Thomas Sykora – Matjaž Vrhovnik, Tamara McKinney – Janica Kostelić, Peter Mueller – Bojan Križaj, Urška Hrovat – Ana Jelušić, Jure Košir – Hans Enn te Alenka Dovžan – Marc Girardelli.