Hirscher, Myhrer i Matt nakon današnjeg slaloma na Sljemenu

6. siječnja 2013.

Marcel Hirscher (AUT), pobjednik utrke, Andre Myhrer (SWE) i Mario Matt (AUT) kao drugoplasirani i trećeplasirani, s prvim razmišljanjima po završetku Vip Snow Queen Trophy muškog slaloma 2013.

Marcel Hirscher, pobjednik utrke:

”Pet puta sam se natjecao tu u Zagrebu, a prve tri godine moj najbolji rezultat je bio negdje oko petnaestog mjesta. Sljeme je uvijek teško za mene, jer zbog dugog ravnog dijela nije jednostavno održavati brzinu do ciljne ravnine.

Moja prošlogodišnja pobjednička vožnja je bila nevjerojatna, teška kao i danas. Sve u svemu, odlično je popeti se na pobjedničko postolje po drugi put na istom mjestu. Ovog puta sam znao da mogu brzo skijati preko ravnog dijela. Publika me jako poštovala, što je bio emotivan trenutak za mene, navijali su i zabavljali se.

Nije bilo bitno jesam li Austrijanac ili Hrvat, pomislio sam kako me Hrvati vole i to je bilo jako lijepo. Vodim u ukupnom poretku Svjetskog kupa, ali sada ne bih htio govoriti o tome, jer je tek sredina sezone, preda mnom su još dva mjeseca i dvije tisuće bodova za osvojiti.

Puno mi znači što je Ivica pohvalio moju tehniku skijanja zato što smo prije sedam-osam godina mi učili od Ivice. Stvari su se malo promijenile, dolaze nove generacije i to je normalno i prirodno. I ja starim; imam još desetak godina, tko zna. Za pet godina neki drugi dečki će sjediti ovdje i govoriti iste stvari.”

Andre Myhrer, 2. mjesto:

”Htio sam vratiti krunu Snježnog kralja Sljemena, ali Hirscher je ipak bio bolji. Staza jest bila malo napukla, nije bilo lako skijati, ali ne mogu se požaliti, jer sam ipak osvojio drugo mjesto.

Zadovoljan sam dosadašnjim tijekom sezone, četvrto mjesto najslabiji mi je plasman u slalomu. Na početku sezone plan mi je bio obraniti titulu, Marcel je sada ispred mene, ali sezona je duga. Bit će ga jako teško pobijediti, ali i prošle godine sam zaostajao, pa sam na kraju osvojio mali Kristalni globus. U Zagrebu je uvijek odlična atmosfera, ove godine mi je jedino žao što utrka nije bila noćna, jer sam u tome prošle godine posebno uživao.”

Mario Matt, 3. mjesto:

“Tijekom božićnih blagdana puno sam testirao i trenirao, tako da sada skijam bolje nego prije. Nadam se još boljim plasmanima u predstojećim utrkama u Adelbodenu i Kitzbühelu.

Konkurencija u slalomu ove je godina žestoka, ali Hirscher je ipak u prednosti pred ostalima zbog stalnosti forme i menatlne čvrstine. Zagreb se od samog početka u Svjetskom kupu izdvajao po posebnoj atmosferi i velikom broj navijača. Kruna koju sam osvojio 2008. godine još uvijek mi je u jednom komadu, nisam je razbio kao neki drugi pobjednici.”

Foto: Agence Zoom