Ivica Kostelić: Nisam razočaran, ali sam ipak želio malo više

6. siječnja 2013.

“Ne mogu reći da sam razočaran, ali sam želio malo više, ipak je ovo bila dobra prilika”, izjavio je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nakon završetka muškog slaloma Vip Snow Queen Trophy 2013., u kojem je na kraju zauzeo osmo mjesto. Ipak, iznimno važnim smatra to što je ovim plasmanom obranio svoje startno mjesto u slalomu.

Odao je priznanje organizatorima utrke, jer po uvjetima kakvi su bili na Sljemenu nije lako održati bilo kakvu utrku, a kamoli ovakav spektakl.

“Atmosfera kakvu publika ovdje stvara ne postoji nigdje drugdje u Svjetskom kupu, zato je Sljeme doista posebna utrka”, rekao je.

Dobra vijest za Ivicu je da nije imao problema s koljenom ni u u prvoj ni u drugoj vožnji, zbog čega je ranije morao smanjiti intenzitet treninga, što ga je kočilo u prosincu. Ivici sada slijede tri dana treninga na Sljemenu, nakon čega će voziti utrke u Adelbodenu, Wengenu i Kitzbühelu.

Pobjeda Marcela Hirschera za Ivicu nije iznanađenje, jer smatra da je Marcel od početka sezone malo ispred svih ostalih u slalomu.

“Skija vrlo hrabro, odlično iskorištava svoju malu tjelesnu masu i ne silazi s rubnika skija. To jebudućnost skijanja u slalomu“, kaže Ivica.