Vip Snow Queen Trophy, slalom (skijaši): Drugi puta Hirscher, Ivica konačni 8.

6. siječnja 2013.

Marcel Hirscher (AUT) drugu je godinu za redom pobjednik Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy” muškog slaloma na Sljemenu. Uz njega na podiju Andre Myhrer (SWE) i Mario Matt (AUT). Ivica Kostelić u konačnici 8.

Marcel Hirscher na Sljeme je stigao s titulom prošlosezonskog pobjednika utrke te s naslovom trenutno najboljeg slalomaša FIS Svjetskog kupa. A sa Sljemena odlazi s obranom naslova sljemenskog pobjednika, s obranom vodeće slalomske pozicije te s preuzimanjem vodeće pozicije u ukupnom poretku Svjetskog kupa!

Nakon prve vožnje Hirscher je zauzeo 2. mjesto uz svega stotinku sekunde zaostatka u odnosu na najbržeg Jensa Byggmarka (SWE). A fenomenalno 3. vrijeme druge vožnje ostvareno s provizornim startnim brojem 29 druge vožnje konačnu mu je pobjedu donijelo u vremenu 1:56.17.

Andre Myhrer nakon prve je vožnje bio 6. uz 52 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na sunarodnjaka Byggmarka. Dok je u drugoj vožnji odradio ukupno 8. najbrže vrijeme te za pobjednikom Hirscherom u konačnici zaostao za 57 stotinki sekunde. Mario Matt do treće je pozicije na utrci došao petim vremenom prve i petnaestim vremenom druge vožnje. A njegov zaostatak u odnosu na austrijskog pobjednika utrke iznosio je 1.09 sek.

Vodeći nakon prve vožnje, Šveđanin Jens Byggmark, veliku grešku u završnoj fazi druge vožnje platio je padom na tek 26. poziciju završnog poretka utrke, uz 3.46 sek. zaostatka u odnosu na pobjedničko vrijeme. Dok je 25. vrijeme druge vožnje Ivici Kosteliću donijelo pad u plasmanu utrke s 4. mjesta nakon prve do završnog 8. mjesta na utrci (zaostatak od 1.78 sek. u odnosu na u dvije vožnje zbrojeno pobjedničko vrijeme).

U slalomskom poretku Svjetskog kupa Marcel Hirscher sada nakon Zagreba vodi s 420 bodova. Dok je drugi Felix Neureuther (GER, danas završni 5.) s 341 bodom. U ukupnom poretku Svjetskog kupa Hirscher sada ima 740 bodova. Dok je Aksel Lund Svindal (NOR) ostao na 689 bodova.

Ivica Kostelić nakon Sljemena u slalomu ima 145 bodova i na 7. je mjestu poretka discipline. U ukupnom poretku Svjetskog kupa Ivica je na 240 bodova i na 11. poziciji.

Završni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. HIRSCHER Marcel (AUT) 1:56.17
2. MYHRER Andre (SWE) + 0.57
3. MATT Mario (AUT) + 1.09
4. GROSS Stefano (ITA) + 1.15
5. NEUREUTHER Felix (GER) + 1.31
6. PINTURAULT Alexis (FRA) + 1.33
7. MOELGG Manfred (ITA) + 1.73
8. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 1.78
9. MISSILLIER Steve (FRA) + 2.34
10. THALER Patrick (ITA) + 2.38

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

Foto: Agence Zoom