Vip Snow Queen Trophy, slalom (skijaši): Nakon prve vožnje Byggmark, Ivica 4.

6. siječnja 2013.

Nakon prve vožnje Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy” muškog slaloma na Sljemenu u vodstvu utrke nalazi se skijaš koji je i otvorio utrku – Jens Byggmark (SWE).

Nakon fenomenalne prve vožnje čak 5 skijaša nalazi se u razmaku od 50 stotinki sekunde u odnosu na vrijeme najbržeg.

Svega stotinku sekunde za Byggmarkom ‘kasni’ prošlosezonski sljemenski slalomski pobjednik Marcel Hirscher (AUT). Stefano Gross (ITA) od Byggmarka je u prvoj vožnji bio sporiji za 14 stotinki sekunde. Dok je Ivica Kostelić sa startnim brojem 4 na 4. mjestu za Byggmarkom zaostao za svega 23 stotinke sekunde.

U najboljih pet prve vožnje sa startnim brojem 10 smjestio se još i iskusni Austrijanac Mario Matt, uz točno pola sekunde zaostatka u odnosu na najbrže vrijeme prve vožnje.

Od preostalih hrvatskih predstavnika Dalibor Šamšal sa startnim brojem 52 nije uspio završiti svoj nastup u prvoj vožnji. Baš kao niti Matej Vidović s brojem 69 te Filip Zubčić s brojem 71. Krenuvši sa startnim brojem 77 posljednji u prvoj vožnji Istok Rodeš svoj premijerni sljemenski nastup završio je na 42. poziciji prve vožnje uz 6.09 sek. zaostatka u odnosu na najbrže vrijeme.

Druga vožnja muškog “Vip Snow Queen Trophy” slaloma na rasporedu je od 14:00 sati.

Cjeloviti rezultati prve vožnje (.pdf)

Startna lista druge vožnje (.pdf)

Foto: Agence Zoom