Vip Snow Queen Trophy: Tko može pobijediti Marcela Hirschera?

6. siječnja 2013.

Prije godinu dana austrijsko “čudo od djeteta” kao budući je ukupni pobjednik Svjetskog kupa uzeo sljemensku krunu pobijedivši u spektakularnoj borbi Ivicu Kostelića i Felixa Neureuthera.

I ove sezone sjajni mladi Austrijanac upisao je čitav niz velikih uspjeha u tehničkim disciplinama, uz niz pobjeda i plasmana na pobjedničke podije. I svakako je jedan od skijaša iz najužeg kruga favorita, kojemu po riječima i samog Ivice Kostelića pripadaju još i Francuz Alexis Pinturault, Nijemac Felix Neureuther te Šveđanin Andre Myhrer.

‘Krunjenje’ na Sljemenu za Hirschera je bila posebna senzacija, što nikako ne krije. A možda i najimpresivniji dio njegovog promišljanja je činjenica kako on iz utrke u utrku tvrdi kako skija za svaki zavoj, doslovno vrata po vrata, ne opterećujući se previše ‘širokom slikom’.

Alexis Pinturault bio je spektakularan na slalomu u Val d’Isereu (FRA). Tada je osobito pokazao koliko brz zaista može biti. Dok je Felix Neureuther impresionirao svega pred koji dan na gradskom paralel-slalomu u Muenchenu. Glavna prednost prošlosezonskog slalomskog pobjednika Svjetskog kupa, Andre Myhrera (SWE), svakako je njegova konstantnost forme.

(Patrick Lang)