Na sljemenske utrke stiže 150 štićenika dječjih domova

16. prosinca 2013.

Ukupno 150 štićenika iz četiri dječja doma na području Zagreba imat će priliku uživo pratiti slalomske vožnje najboljih svjetskih skijaša i skijašica 4. i 6. siječnja na Sljemenu.

U sklopu današnjeg posjeta, Nika Fleiss je mališanima iz doma u Nazorovoj podijelila ulaznice za utrke Audi FIS Svjetskog kupa “Vip Snow Queen Trophy” 2014 – Zagreb/Sljeme, a njima će se u bodrenju skijaša pridružiti i štićenici SOS Dječjeg sela Hrvatska, Dječjeg doma sv. Terezije od malog Isusa te Doma za odgoj djece i mladeži Zagreb.

“Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg iskustva na Sljemenu, sretni smo što će naša djeca ponovno biti dijelom ovog sportskog spektakla te svojim navijanjem doprinijeti veličanstvenom ugođaju. Zahvaljujemo organizatorima što su još jednom mislili na nas”, rekla je Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb.

Ovo darivanje rezultat je suradnje Hrvatskog skijaškog saveza s Radijem Sljeme koja je pokrenuta prošle godine. Time se mladim ljubiteljima skijanja želi omogućiti da budu dijelom ovog sportskog događaja svjetskog značaja, motivirati ih na bavljenje sportom te promovirati zdravi život.

“Ponosna sam što je ova prekrasna priča, započeta prošle godine, dobila svoj nastavak. Veselim se što će nam se štićenici nekoliko zagrebačkih dječjih domova pridružiti na utrkama i uživati u jedinstvenoj sljemenskoj atmosferi”, rekla je Nika Fleiss, promotorica utrka Vip Snow Queen Trophy.

U želji da skijanje približi mladima, osim štićenika dječjih domova, Hrvatski skijaški savez u suradnji s Hrvatskim školskim športskim savezom na utrke dovodi još 600 učenika iz cijele Hrvatske. Usto, proširen je i volonterski program pokrenut prije dvije godine u sklopu kojeg će na utrkama sudjelovati volonteri iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Varaždina i Splita.