Izložbe fotografija najznačajnijih sljemenskih trenutaka na 10. Vip Snježnoj kraljici

23. prosinca 2013.

Retrospektivne izložbe fotografija najznačajnijih trenutaka proteklih sljemenskih utrka obogatit će jubilarno 10. izdanje utrka Audi FIS Svjetskog kupa “Vip Snow Queen Trophy” 2014 – Zagreb/Sljeme.

Pedesetak radova Renca Kosinožića, Gorana Razića, Kristijana Komarice, Krešimira Tubikaneca i fotografa iz Studija Hrg bit će izloženo u hotelu Westin, dok će 17 fotografija biti postavljeno u Platinum šatoru.

Tako će između 3. i 6. siječnja posjetitelji moći razgledati fotografije pobjednica sljemenskih utrka od 2005. i pobjednika od 2008. godine, vrhunske atmosfere u ciljnoj ravnini te one s izvlačenja startnih brojeva na Trgu bana Jelačića, kao i fotografije Sljemena i Zagreba iz zraka.

Dio izloženih radova snimio je Renco Kosinožić, veliki hrvatski umjetnik, skijaški demonstrator i službeni fotograf hrvatskih skijaških reprezentacija.

“Osim što obogaćujemo jubilarno 10. izdanje Vip Snježne kraljice, ovim retrospektivnim izložbama čuvamo uspomenu na našeg Renca, velikog prijatelja skijanja i vrijednog suradnika Hrvatskog skijaškog saveza.

Zauvijek ćemo ga pamtiti kao velikana fotografije koji je ovjekovječio i posebne trenutke slalomskih utrka na Sljemenu”, rekao je Nenad Eror, glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza.