Kraj karijere za Sandrine Aubert

3. veljače 2014.

Pobjednica ženskog slaloma sljemenskog Vip Trofeja Snježne kraljice iz 2010. godine objavila kako završava aktivnu skijašku karijeru.

Došao je i taj trenutak. Sandrine Aubert oprašta se od aktivnog skijanja kao prva od svih sljemenskih slalomskih pobjednica ili pobjednika.

Francuzi su generalno “požurili” prvi, iako smo sigurni da će završetaka karijere i među “zvučnim” imenima “starijeg datuma proizvodnje” nakon Sočija biti još. Nakon Gauthiera de Tessieresa, senzacionalnog superveleslalomskog srebrnog s posljednjeg SP-a u Schladmingu, odlazi tako i Aubert.

I u slučaju de Tessieresa, i u slučaju 31-godišnje Francuskinje, konačna odluka stiže kao reakcija na posljednje rezultate te činjenicu da nisu osigurali svoja mjesta na popisu francuskih putnika za Soči. Tri je puta Aubert ove sezone pokušala na slalomima Svjetskog kupa. No niti jednom nije uspjela do kvalifikacije za drugu slalomsku vožnju.

Pobjeda na Sljemenu za Sandrine Aubert 2010. je godine bila četvrta, a pokazat će se ujedno i posljednja slalomska pobjeda karijere na natjecanjima Svjetskog kupa. Sezonu 2009/10. ujedno je okončala na četvrtom mjestu među najboljim slalomašicama svijeta – uz peto mjesto slalomskog poretka sezonu ranije te četvrto mjesto među “kombinatorkama” još sezonu ranije njeni apsolutni vrhunci karijere. Peto mjesto u slalomu sa Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru 2010. njen je “najzvučniji” rezultat karijere na razini Svjetskih prvenstava te Zimskih olimpijskih igara.