Hrvatski skijaški savez dovodi 900 učenika iz cijele Hrvatske na utrke Vip Snow Queen Trophy

27. studenoga 2014.

Osnovna škola iz Splita jedna je od nekoliko hrvatskih škola čiji će učenici sudjelovati u utrkama Vip Snježne kraljice 4. i 6. siječnja 2015.

Nika Fleiss učenicima je Osnovne škole „Split 3“ danas uručila ulaznice za utrke Audi FIS Svjetskog kupa „Vip Snow Queen Trophy“ 2015 – Zagreb/Sljeme. Ovo darivanje rezultat je nastavka suradnje Hrvatskog skijaškog saveza i Hrvatskog školskog športskog saveza u sklopu koje će čak 900 učenika iz cijele Hrvatske sudjelovati u sljemenskim utrkama.

„Hrvatski skijaški savez nastavlja s nizom aktivnosti kojima promiče skijanje među mladima. Veseli me što u sklopu ove suradnje još jednom imamo priliku nagraditi mlade ljubitelje skijanja te im omogućiti da budu dio jedinstvene sljemenske atmosfere“, rekla je Nika Fleiss, voditeljica komunikacija u Hrvatskom skijaškom savezu.

Splitskim osnovnoškolcima će se na Sljemenu 4. i 6. siječnja 2015. godine pridružiti i učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Delnica, kojima će ulaznice biti uručene idući tjedan, te učenici iz Zagreba, Novske i Vidovca.

Osim ove inicijative čiji je cilj učenicima približiti skijanje, ali i sport općenito, Hrvatski skijaški savez je, u sklopu ovogodišnjih utrka Vip Snow Queen Trophy, ponovno pokrenuo i volonterski program. Tako će u sklopu suradnje s volonterskim centrima na utrkama sudjelovati 20 volontera iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Varaždina i Splita. Ovim se programom nastoji doprinijeti podizanju svijesti o volonterstvu kao idealnoj platformi za razvoj vještina i stjecanje znanja.