Tko pita, ne SKIta: volonteri iz cijele Hrvatske ponovno na Vip Snow Queen Trophyju

12. prosinca 2014.

Dvadeset volontera iz različitih krajeva Hrvatske i ove će godine djelovati na Sljemenu tijekom utrka Svjetskog kupa te na Trgu bana Jelačića za vrijeme izvlačenja startnih brojeva.

Hrvatski skijaški savez i ove je godine pokrenuo volonterski program za uključivanje u utrke Audi FIS Svjetskoga kupa „Vip Snow Queen Trophy“ 2015. – Zagreb/Sljeme. Program je pokrenut u suradnji s Volonterskim centrima Zagreb i Osijek te Udrugama SMART iz Rijeke i Mi iz Splita, a prijavilo se više od 60 zainteresiranih volontera između kojih je odabrano njih 20.

Izabrani će volonteri djelovati na Sljemenu i Mihaljevcu tijekom slalomskih utrka koje će se održati 4. i 6. siječnja te na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 3. i 5. siječnja za vrijeme izvlačenja startnih brojeva. Sudjelovanjem u aktivnostima skijaške utrke volonteri će imati priliku biti dio jednog od najuspješnijih sportskih događaja u Hrvatskoj koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj posjetitelja i zaljubljenika u skijanje. Osim što će uživati u vrhunskom sportu, volonteri će pritom razvijati svoje komunikacijske vještine olakšavajući svim posjetiteljima snalaženje na Sljemenu i dajući sve potrebne informacije.

„Pozivanjem volontera na uključivanje u organizaciju Vip Snježne kraljice nastojimo mladim ljudima omogućiti da steknu iskustvo koje će dugo pamtiti i koje će im, prije svega, pomoći da razviju svoje vještine i pokažu što znaju. Upravo zato ćemo dvoje najboljih volontera nagraditi odlaskom na slalomsku utrku u Kranjskoj Gori u ožujku 2015.“, rekao je Nenad Eror, glasnogovornik Hrvatskoga skijaškog saveza. Prvi volonterski program u okviru skijaške utrke Vip Snježna kraljica pokrenut je 2011. godine te je tako obilježena Europska godina volontiranja. Prvo je izdanje programa pokrenuto u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, a prije tri su godine u program uključeni volonteri iz cijele Hrvatske. Hrvatski skijaški savez volonterstvo također nastoji promicati i u okviru krovne skijaške organizacije – FIS-a.