Zasnježivanje Crvenog spusta – pripreme za utrke u punom jeku

13. prosinca 2014.

Nakon što je palo nekoliko centimetara prirodnog snijega koji je zabijelio Sljeme, proteklog tjedna  niže temperature dopustile su početak zasnježivanja Crvenog spusta. Topovi na Sljemenu od tada su bez prestanka zasnježivali 55 sati.

Pripreme za održavanje utrka Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy“ 2015 – Zagreb/Sljeme u punom su jeku i teku prema planu. Na sastanku Organizacijskog odbora utrka održanom u studenome raspravljalo se o svim segmentima organizacije ovoga velikog sportskog događaja. Predstavnici 14 organizacijskih skupina razmijenili su informacije o tijeku organizacije pojedinih dijelova natjecanja i svim organizacijskim detaljima. U međuvremenu je postavljena većina glavnih montažnih objekata potrebnih za održavanje utrka.

Zahvaljujući dosadašnjoj višegodišnjoj kontinuiranoj i izvrsnoj organizaciji ova je utrka, na ponos Zagreba, postala članica udruženja tradicionalnih organizatora utrka Svjetskog kupa „Club 5 Ski Classics“, uz bok najuglednijim organizatorima svjetskih skijaških utrka kao što su prvi članovi „Cluba 5 Ski Classics“:  Gardena, Garmisch-Partenkirchen, Kitzbühel, Wengen i Val d’Isere.

Do prve utrke 4. siječnja 2015. godine ostalo je nešto manje od mjesec dana. U pripremi utrke svake godine sudjeluje oko 2000 članova organizacijskog tima i volontera. Utrke svake godine ugošćuju 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša te više od 400 članova natjecateljskih ekipa iz oko 25 zemalja s četiriju kontinenata, kao i značajan broj volontera iz cijele Hrvatske. Utrke prati više stotina novinara iz cijeloga svijeta, a slika sa Sljemena dopire do oko 300 milijuna televizijskih gledatelja sa svih strana svijeta.