Gordana Picek: dm sljemenskim utrkama daje humanitarnu dimenziju

26. prosinca 2014.

dm – drogerie markt je odlučio biti dijelom humanitarne utrke skijaških legendi prije tri godine. Članica Uprave dm-a Gordana Picek kaže da su u dm-u tada pozitivnu energiju građana koje utrka okuplja uspješno usmjerili u dobrotvorne svrhe. „To planiramo i ove godine. Utrka „dm Zagreb Ski Legends“ izvrsna je prilika da u novu 2015. uđemo uz sport, zabavu i, što je najvažnije, uz razmišljanje o našim sugrađanima kojima je potrebna naša podrška“, poručuje Gordana Picek.

„Priča o dm-u i skijanju na Sljemenu započela je 2009. godine kada je dm u suradnji s Hrvatskim skijaškim savezom organizirao prvi dm damSKI kup. Tijekom posljednje tri godine promicali smo sport i zdrav život te smo građane podsjetili da naš Zagreb nudi brojne mogućnosti za rekreaciju i dobru zabavu. Utrkom „dm Zagreb Ski Legends“ želimo Vip Snježnoj kraljici, koja Zagreb stavlja na skijašku kartu svijeta, dati dodatnu humanitarnu dimenziju“, kaže Gordana Picek.

Ove je godine humanitarna misija prikupiti novac za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri i Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece. „dm se trudi prepoznati stvarne potrebe zajednice kako bismo osigurali pomoć i podršku tamo gdje je ona najpotrebnija, ali i kako bismo sugrađane upoznali s aktivnostima udruga poput Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece. Kampanja „I zima toplo srce ima“ želi ugrijati srca naših najmlađih kojima su pažnja i toplina najpotrebniji. Pozivam građane da nam se pridruže kako bismo zajedno najmlađima pokazali kako zima može imati toplo srce kada udružimo snage i pokažemo dobru volju i inicijativu“, kaže Gordana Picek. dm će treću godinu za redom podržati rad bolnice u Gornjoj Bistri i u sklopu siječanjske kampanje „I zima toplo srce ima“ koja se nastavlja na humanitarnu utrku „dm Zagreb Ski Legends“. „Djelatnicima bolnice i malim pacijentima želimo pokazati kako su im njihovi sugrađani spremni pružiti podršku“, poručuje Picek dodajući da će ove godine u sklopu kampanje dm donirati i Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece, koji okuplja udomitelje i udomiteljske udruge u Hrvatskoj s ciljem djelovanja u najboljem interesu svakoga pojedinog djeteta. „Želimo pružiti podršku udomiteljima koji djeci osiguravaju toplinu obiteljskog doma i pokazati im kako smo svjesni njihova doprinosa društvu“, zaključuje članica Uprave dm-a.

dm – drogerie markt poslovanjem želi potaknuti što veći broj ljudi na razmišljanje o tome kako mogu pomoći zajednici u kojoj žive, bilo da je riječ o humanitarnim kampanjama, volontiranju ili zaštiti okoliša, a Gordana Picek ističe da suradnjom s institucijama, tvrtkama, udrugama i svojim kupcima dm želi pružiti podršku onima kojima je najpotrebnija.