Njemački ZDF dolazi na Sljeme s 28 ljudi i pet reportažnih vozila!

26. prosinca 2014.

Utrke Vip Snow Queen Trophy i ove će godine, među brojnim drugim stranim televizijama, izravno prenositi i njemačka javna televizija ZDF koja je najavila dolazak na Sljeme brojne ekipe od 28 ljudi. U ekipi su uz reportere, producente i tehničko osoblje i četiri ugledna komentatora koji će izravno komentirati utrke sa Sljemena, a to su Aris Donezelli, Michael Pfeffer, Michael Spindler i proslavljeni bivši skijaš koji sada radi za ZDF kao TV ekspert, Marco Büchel. ZDF-ov brojni tim stiže s pet reportažnih kola i više ostalih vozila te na Sljemenu počinju postavljati opremu i pripremati se za prijenose već od prvoga dana nove godine. Uz izravne prijenose slalomskih utrka, ZDF-ova će ekipa napraviti i brojne reportažne priče vezane uz održavanje Vip Snow Queen Trophyja i o Gradu Zagrebu.

Njemačka javna televizijska kuća ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) jedna je od vodećih televizijskih kompanija u Njemačkoj čiji programski sadržaji dopiru u gotovo 40 milijuna kućanstava diljem Njemačke, a preko kablovskih operatera i do više desetaka milijuna ostalih gledatelja iz cijeloga svijeta.
Uz najbolje svjetske slalomašice i slalomaše Vip Snow Queen Trophy utrke redovito su i domaćini brojnim novinarima te utrke svake godine prati oko 500 novinara iz cijeloga svijeta. TV prijenos muškog slaloma na Sljemenu 2013. uživo su prenosile TV postaje u 25 zemalja svijeta, te Eurosport Europe, Eurosport Asia i ESPN Latin and South America, što znači da je slika iz Zagreba i Hrvatske sa zadnje sljemenske utrke dosegnula sve kontinente. TV prijenos ženskog slaloma uživo se iste godine prenosio u 20 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije, a snimke, vijesti i reportaže u još 50-ak zemalja svijeta. Prema TV analizama Međunarodne skijaške federacije – FIS, sljemenska muška utrka 2013. godine bila je druga najgledanija od svih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, iza švicarskog Adelbodena.

Rezultat je to prije svega iznimnoga sportskog događaja i sadržaja koji utrke nude, ali i uzajamnog njegovanja dobrih odnosa organizatora i novinara te suradnje koja je tijekom godina utemeljena na visokim profesionalnim standardima. I za predstojeće utrke predstavnicima medija osigurani su najsuvremeniji uvjeti za rad u glavnom press centru smještenom u The Westin Zagreb hotelu, sub press centru smještenom na vrhu Sljemena u hotelu Tomislavov dom, mini press centru u ciljnoj ravnini te u photo corneru. Besprijekornu tehničku podršku uspješnom organiziranju rada za medijske predstavnike pruža generalni sponzor utrka, Vipnet koji tehnički oprema press centre i brine se za najbolje moguće telekomunikacijske uvjete, kako za medije tako i za navijače. Iznimno je važan segment pokrivanje ne samo press centara već i cijele sljemenske ciljne ravnine internetskim signalom.
Uz organizatore utrka i predstavnike medija ta je usluga zasigurno važna i navijačima koji će na predstojećim utrkama – zahvaljujući superbrzom LTE signalu koji osigurava Vipnet – ponovno moći podijeliti svoje dojmove i fotografije s prijateljima koji nisu stigli na sljemenske padine.