Vedran Pavlek o Vip Snow Queen Trophyju za Olimp HTV-a

28. prosinca 2014.

„Čim smo vidjeli vremensku prognozu, i prije nego je provedena snježna kontrola, bili smo mirniji“, kazao je direktor Organizacijskog odbora Vip Snow Queen Trophyja Vedran Pavlek gostujući u emisiji Olimp Hrvatske televizije. Podsjetio je da je FIS-ova kontrola dala zeleno svjetlo za održavanje Vip SQT utrka 4. i 6. siječnja 2015. godine. „U trenutku kada je Međunarodna skijaška organizacija (FIS) bila u kontroli na stazi je bilo tek 20% snijega na stazi, no zbog prognoze i najave dovoljnih količina vode potrebne za zasnježivanje te zbog povjerenja stečenog u dosadašnjoj organizaciji utrka, dobili smo zeleno svjetlo“, kazao je Pavlek.

Vođa natjecanja Vip SQT Reno Fleiss potvrdio je sa Sljemena da će snijeg koji danas pada dobro doći za pripremu staze jer će se pomiješati sa već proizvedenim snijegom. „Nismo iznevjerili FIS koji nam je dao potvrdu za održavanje utrka, snijega ima sasvim dovoljno, a još ćemo ga i raditi“, najavio je Fleiss dodajući da je trenutačno najveći problem voda koja se cisternama dostavlja u jezero odakle se crpi za zasnježivanje. „Zbog snježnih uvjeta sljemenska cesta s bistranske strane je zatvorena tako da snježni topovi ne rade i jezero se trenutačno ne puni“, kazao je Fleiss koji očekuje da će se cesta brzo očistiti pa će se nastaviti s proizvodnjom umjetnog snijega koji će s ovim prirodnim koji je pao sasvim sigurno pridonijeti pravom snježnom ugođaju na Sljemenu.

Vedran Pavlek se posebno zahvalio svima koji rade na organizaciji i vožnji vode za zasnježivanje te posebno Općini Bistra. Najavio je da se očekuje 24 sata novog zasnježivanja od sutra, nakon čega će uslijediti pauza za punjenje jezera, a potom novo završno zasnježivanje 1. siječnja. „Da imamo jezero gore, bilo bi bitno drugačije“, upozorio je Pavlek.

Pavlek je gostujući u emisiji Olimp HTV-a najavio da će na sljemenskom muškom slalomu uz Ivicu Kostelića mušku trku voziti i Natko Zrnčić Dim, Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović i Elias Kolega. Od ženskih predstavnica najavio je sudjelovanje Leone Popović te da će se odluka o mogućim dodatnim natjecateljicama tek donijeti. Govoreći o budućnosti natjecateljskog skijanja Hrvatske izrazio je optimizam zbog odličnih rezultata naših mladih reprezentativaca koji jamče vrhunske rezultate u godinama koje su pred nama.