Krumpirište mjesto najbolje zabave sljemenskih navijača

31. prosinca 2014.

Sljemenske su utrke poznate kako po najboljim svjetskim slalomašicama i slalomašima, tako i po izvrsnoj zabavi navijača na sljemenskim padinama i u samom Zagrebu gdje se dan uoči održavanja utrka na središnjem trgu bana Josipa Jelačića održava javno izvlačenje startnih brojeva.

Večer uoči ženskog slaloma, 3. siječnja, od 18.00 sati na središnjem zagrebačkom trgu započinje “Snow Queen Ladies’ Night” – zabavni program za građanstvo i javno izvlačenje startnih brojeva za ženski slalom. Publiku će zabavljati glazbena atrakcija – glumački bend „Čišće lišće“ koji čine glumice i glumci zagrebačkih kazališta. Iste večeri građanima će se predstaviti i sudionici „dm Zagreb Ski Legends“ humanitarne utrke. Večer uoči muškog slaloma, 5. siječnja, od 18.00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića započinje program “Snow Queen Men’s Night” u sklopu kojega će biti javno izvučeni startni brojevi za muški slalom. Publiku će zabavljati zbor Izvor s bendom te Igor Geržina Sax Lounge Ensemble.

Poseban program priprema se za Krumpirište – mjesto najbolje zabave sljemenskih navijača. U nedjelju, 4. siječnja, provod je zajamčen uz DJ-a eM Bee –Marka Bezjaka, poznato ime klupske scene u čijem će nastupu publika uživati od 11.15 do 15.00 sati. Publika na Krumpirištu bit će u prilici osvojiti i posebne ulaznice za Apres Ski Party koji će se održati u prostoru Gold cluba. Za taj poseban party Red Bull je osigurao nastup hrvatsko – slovenskog DJ dua Vanillaz poznatog po nastupima diljem Europe koji jamče izvrstan plesni party. Na dan muškoga slaloma, u utorak 6. siječnja, publiku na Krumpirištu zapalit će rokerska skupina Opća opasnost.

Posebnost sljemenskih trka je i u činjenici da publika uz kupljenu ulaznicu dobiva besplatan prijevoz na Sljeme, zabavne i nagradne igre sponzora te besplatnu hranu i piće (Lidlov grah i hot-dog te Franckov čaj-franck) po čemu je Sljeme jedinstveno u svijetu. Karte su u prodaji na svim prodajnim mjestima Vipneta te u sustavu ulaznice.hr. Cijena karte za obje utrke je 120,00 kuna, dok su pojedinačne karte – za žensku utrku 60,00 kuna te mušku 100,00 kuna.

I ove godine HŽ Putnički prijevoz omogućava ljubiteljima skijanja iz Hrvatske, ali i iz Slovenije da na sljemenske trke dođu vlakovima i to uz popust od čak 40 posto! Popust se odnosi na redovne cijene prijevoza u 1. i 2. razredu svih vrsta redovnih vlakova, a može se koristiti na svim relacijama s područja Hrvatske do kolodvora Stubičke Toplice i zagrebačkog Glavnog kolodvora. Da bi se povlastica ostvarila, potrebno je prilikom kupovine povratne prijevozne karte izjaviti da se putuje na „Vip Snow Queen Trophy“ te kondukteru u vlaku pokazati ulaznicu za „Vip Snow Queen Trophy“. Povlastica se odnosi na udaljenosti veće od 25 kilometara. Popustom se uz iste uvjete mogu koristiti i državljani Slovenije.

U posljednjoj je muškoj i ženskoj utrci u Zagrebu ukupno 26.000 gledatelja uživalo na Sljemenu. Vremenska prognoza predviđa sunce, a organizatori izvrstan sportski užitak i dobru zabavu pa bi se broj gledatelja na sljemenskim padinama mogao i povećati.