Vipnet – tehnička podrška za navijače i organizatore

31. prosinca 2014.

Telekomunikacijska kompanija Vipnet osam godina pruža iznimnu tehničku podršku za uspješno održavanje svih telekomunikacijskih segmenata utrka Vip Snow Queen Trophy. Brojni novinari koji prate sljemenske utrke iz Zagreba uvijek odlaze iznimno zadovoljni razinom telekomunikacijskog servisa koji im je na raspolaganju, a svoje zadovoljstvo ne krije ni brojna publika koja uživa u superbrzom internetu.

„Vipnet je kao konvergentni operator opremio press centre s cjelovitim telekomunikacijskim i informatičkim rješenjima koje zahtijeva ovakav međunarodni događaj, a koje se sastoji od računala, telefonije, bežične mreže i interneta velike brzine koji je pogodan za odašiljanje multimedijalnih sadržaja“, kaže direktor razvoja pristupne i prijenosne mreže Vipneta Tomislav Makar najavljujući da je također osigurano i osoblje koje će pružati tehničku podršku tijekom cijelog događanja.

Iznimno važan segment je i pokrivanje sljemenske ciljne ravnine internetskim signalom. Uz organizatore utrka, predstavnike medija, ova usluga sasvim sigurno važna je i za navijače koji zahvaljujući tomu mogu dijeliti svoje dojmove i fotografije s prijateljima koji nisu stigli na sljemenske padine. Tomislav Makar najavljuje da će novinarima i fotoreporterima omogućiti najmoderniju 3G i 4G tehnologiju kojom je pokrivena staza Crvenog spusta, a sve kako bi korisnici koji nisu neposredno u ciljnoj ravnini mogli uživati u multimedijalnim sadržajima tijekom cijele utrke.

„One koji ipak neće moći doći na Sljeme pozivamo u navijački kutak u Vip caféu na Cvjetnom trgu koji je otvoren od 3. do 6. siječnja. Ondje se utrke prate na velikom videozidu, a posjetitelji mogu prognozirati rezultate utrka ili se okušati u nagradnom skijaškom kvizu. Ispred, na terasi, postavljen je veliki kraljevski tron na kojem se fanovi mogu fotografirati i usput uživati u radu umjetnika koji izrađuje skulpture od leda“, poručuje Makar dodajući da se Vipnet pobrinuo i za one koji će utrke pratiti putem malih ekrana – oni mogu sudjelovati u SMS nagradnoj igri ‘Pogodi pobjednika’ i osvojiti put za dvoje na jednu utrku Svjetskog kupa.