Zagrepčani pozdravili najbolje svjetske slalomašice – Tina Maze starta prva

3. siječnja 2015.

Najbolje svjetske slalomašice večeras su na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića javno izvlačile startne brojeve za sutrašnju utrku Vip Snow Queen Trophy. Brojni Zagrepčani pozdravili su najbolje svjetske skijašice, ali i sudionike ”dm Zagreb Ski Legends“ humanitarne utrke, koja će se također održati sutra na Sljemenu.

„Staza je spremna i pripremljena kao nikada do sada“, najavio je na početku izvlačenja brojeva za žensku utrku Vip Snow Queen Trophyja predsjednik Organizacijskog odbora utrke Miho Glavić. Kazao je kako će uvjeti biti dobri te pozvao sve koji mogu doći da dođu na Sljeme.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek je pozdravljajući Zagrepčane i goste Zagreba rekla kako je ponosna na organizaciju utrke. „Želim zahvaliti svim organizatorima, Hrvatskom skijaškom savezu i sponzorima kao i svima koji su priredili stazu. Snijeg je bolji nego ikad i sigurna sam da će mnogi uživati u utrci i popratnim sadržajima, a vjerujem da ćemo i iduće godine ponovno imati Snježnu kraljicu“, najavila je Sandra Švaljek.

Posebnim pljeskom okupljeni na Trgu bana Josipa Jelačića pozdravili su slovensku skijašicu Tinu Maze koja će sutra krenuti prva sa starta slaloma. „Borit ću se i nadam se da ću pobjediti i ovdje. Jako želim osvojiti ovu krunu, a kako se kaže, ako nešto dovoljno jako želiš to ti se može i ostvariti“, kaže Tina Maze.

Braniteljca zagrebačke krune, Amerikanka Mikaela Shiffrin sutra će startati sedma. „Nadam se da ću je osvojti ponovno. No ono što je sigurno jest da ću se ovdje dobro zabaviti. Očekujem dobru utrku i glasno navijanje za sve nas“, dodala je Mikaela Shiffrin koja je prije dvije godine svoju kristalnu krunu ispustila i razbila.

Nadu u pobjedu izrazila je i Nicole Hosp koja sutra kreće treća. „Ovdje je sve savršeno, a kako se ja volim natjecati, nadam se da ću po prvi puta pobjediti u Zagrebu“, kazala je Nicole Hosp na javnom izvlačenju startnih brojeva.

Druga će sutra startati  Maria Pietilae-Holmner  koja također vjeruje u dobru utrku. „Osjećam se dobro i sretna sam što sam ovdje. Nadam se dobrom skijanju i vjerujem da ću biti brza“, rekla je švedska skijašica.

Austrijanka Kathrin Zettel dva je puta bila druga na zagrebačkom brdu „Čak dva puta mi je malo nedostajalo do pobjede. Nadam se da ću sutra uspjeti doći do krune“, nada se Kathrin Zettel koja sutra šesta.

Dobru atmosferu očekuje i Čehinja Šarka Strachova, koja sutra nosi startni broj 4. „Za pobjedu je potrebno vjerovati u sebe i sve je moguće, nadam se da će kao i uvijek ovdje biti dobra atmosfera“, istaknula je Strachova.

Šveđanka Frida Hansdotter kreće u utrku peta, a prije dvije godine je za stotinku propustila osvojiti krunu. „Nadam se da će ove godine biti bolje. Osjećam se dobro i volim skijati ovdje u Zagrebu. Nadam se da ću sutra doći i do krune“, kazala je.

Publika je posebnim pljeskom nagradila i četiri hrvatske predstavnice Leonu Popović, Ivu Mišak, Sašu Tršinski i Matildu Šola. Leona starta 51., Iva 59., Saša 65., a Matilda sutra nosi broj 67. Prvu stazu slaloma utrke koja započinje u 10 sati, postavlja austrijski trener Thomas Rimml. Druga utrka je na rasporedu u 12:45 sati a postavlja ju Luca de Marchi.

Okupljeni Zagrepčani na Trgu su uživali i u glazbenoj atrakciji – glumačkom bendu „Čišće lišće“ koji čine poznate glumice i glumci zagrebačkih kazališta.