Dvostruki kralj Sljemena Hirscher sutra kreće prvi

5. siječnja 2015.

Sutra poslijepodne prvi kroz startna vrata na muškoj utrci slaloma Audi FIS „Vip Snow Queen Trophy“ 2015 Zagreb/Sljeme kreće dvostruki snježni kralj Austrijanac Marcel Hirscher. „Teško je procijeniti hoću li osvojiti krunu, no staza je ledena, a ja to volim i na takvim stazama sam brz. No, u njemačkom momku Felixu Neureutheru imam ozbiljnog konkurenta“, rekao je prilikom izvlačenja brojeva Hirscher.

Mario Matt, Hirscherov reprezentativni kolega i pobjednik prvog slaloma Svjetskog kupa održanog na zagrebačkom brdu krenut će sa startnim brojem 2 u novi lov na krunu. „Ovu sezonu nisam dobro započeo i prve tri slalomske utrke nisam završio. Nadam se da ću na Sljemenu trend promijeniti i ostvariti dobar rezultat“, najavio je Matt.

Treći sa starta sutra kreće Šveđanin Mattias Hargin. „Brojevi na ovako dobro pripremljenoj stazi nisu važni. Uvjeti će biti gotovo isti za sve i neće biti velike razlike“, kaže Hargin. Iza Šveđanina na stazu će izaći Nijemac Fritz Dopfer. „Još nisam ostvario visoko mjesto na slalomu u Zagrebu. Upoznat sam sa stazom, dva puta sam već skijao ovdje i vidjet ćemo što nas sutra čeka“, rekao je Dopfer.

Norvežanin Henrik Kristoffersen kreće sa starta peti. „Uvjeti su na stazi savršeni, koliko čujem. Vjerujem da će tako biti i sutra i zato se nadam dobrom rezultatu“, ističe Kristoffersen.

Nijemac Felix Neureuther nosit će sutra broj 6, a Talijan Patrick Thaler krenut će u utrku kao sedmi.

Uz najboljeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića muški slalom vozit će i domaći dečki Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega.

Ivica, koji će startati dvadeseti, nada se da mu ova utrka neće biti posljednja na njegovom brdu.

„Drago mi je da još uvijek vozim na Sljemenu. Nisam znao da će utrka biti toliko dugovječna i da će toliko dugo biti na glasu kao jedna od najboljih utrka u Svjetskom kupu. Organizacija je izvrsna, navijači su fer, a natjecatelji dolaze i odlaze zadovoljni. Za nas je ova utrka poseban događaj jer se sljemenski huk pamti. Tu se publika čuje cijelo vrijeme dok se spuštate niz stazu. Ulazak među prvih 15 bi me rezultatski zadovoljio i to bi mi pomoglo da promijenim trend ove sezone“, kaže Kostelić.

Filip Zubčić, koji je zablistao posljednjih tjedana u veleslalomu, kreće sa startnim brojem 57. „Ovo je moj drugi nastup na Sljemenu i nadam se dvjema dobrim vožnjama. Startni brojevi neće imati puno utjecaja jer je staza ledena i svima će nam biti isto“, kaže Zubčić.

Natko Zrnčić Dim nosit će sutra startni broj 69 i već se veseli sutrašnjoj utrci. „Volim Sljeme i dobro se osjećam i veselim se što ću voziti ponovno nakon tri godine. Nemam velike ciljeve no za ovu publiku i na svojem brdu bacit ću se na glavu“, najavljuje Zrnčić Dim.

Naše mlade nade Matej Vidović , Istok Rodeš i Elias Kolega, u utrku će krenuti sa startnim brojevima 65, 73 i 80.

Prva vožnja muškog slaloma počinje sutra u 15.05 sati, a druga u 18.10 sati. Ulaznice za sljemenski spektakl Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophy“ 2015 – Zagreb/Sljeme mogu se kupiti još sutra uoči utrke na svim polaznim stanicama autobusa za Sljeme – Mihaljevac i Stubičke Toplice. Ulaznice za  mušku utrku su 100 kuna za odrasle i 40 kuna za djecu.  Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan. Gledatelji u cijeni ulaznice dobivaju besplatan prijevoz na Sljeme, besplatnu hranu i piće, zabavne i nagradne igre, a na Krumpirištu sutra i koncert Opće opasnosti.