Ivica Blažičko i Nenad Pavlica – službeni spikeri najbolje skijaške publike Svjetskog kupa

19. siječnja 2015.

Već 10 godina Ivica Blažičko i Nenad Pavlica kao službeni spikeri uspješno na samim utrkama vode i bodre sljemensku publiku, informiraju o natjecateljima, ali i beskrajno zabavljaju i potiču navijače da budu ono što po svim pohvalama i jesu – najbolja skijaška publika Svjetskog kupa. Nakon završetka sljemenskih utrka novinske stupce pune priče o izuzetnoj publici, vatrenom navijanju za sve natjecatelje bez obzira na zemlju iz koje dolaze. Veliku zaslugu za ovo imaju upravo Blažičko i Pavlica. „Imamo specifičan način pripreme – malo naravno pratimo skijaške rezultate u sezoni, ali zato barem tri puta pogledamo film ‘Tko pjeva zlo ne misli’, jer publika na Sljemenu, u najvećem je dijelu baštinik vrijednosti i humora tako genijalno prikazanih u najboljem hrvatskom filmu svih vremena. A i možemo urlati kao nitko u Hrvata“, kaže Ivica Blažičko.

Posebnost njihova vođenja kroz program utrke je i u tomu da svakog natjecatelja prate posebnim glazbenim brojem. „Za to zasluge idu Phat Philliju – on je kralj glazbe na Sljemenu. Pavlica i ja prošli smo stotine utrka i dan danas će u Austriji, kad krene Šveđanin, pustiti Abbu, Francuzima – C’est plain pour moi, a Švicarcima neko jodlanje. Phillie složi najbolju glazbu na svijetu i skijaši su time posebno oduševljeni“, ističe Blažičko dodajući da posebne zasluge za atmosferu ima i Ozren Müller koji radi flash razgovore sa skijašima.

Publici i natjecateljima i njihovim timovima voditelji Vip Snow Queen Trophy utrke obraćaju se na desetak jezika. Blažičko se obraća na službenim jezicima – engleskom, njemačkom, talijanskom i francuskom dok za Pavlicu kaže da je stručnjak za nordijske jezike – švedski, finski, norveški. „Zajedno rasturamo češki, slovački, slovenski, japanski, srpski. Sad nam se pojavio Korejac – izazov za sljedeću utrku“, dodaje Blažičko.

U deset godina utrke izdvaja trenutak koji mu se posebno urezao u pamćenje. „Meni je najveći trenutak bio jedini put kad nisam bio službeni spiker već sam komentirao utrku za HTV – Janičina vožnja bez štapa 2006. – neponovljivo“, zaključuje Blažičko.