Vip Snow Queen Trophy – jedna od najdražih utrka najboljim svjetskim skijašicama i skijašima

19. siječnja 2015.

Gotovo svi akreditirani mediji prenijeli su informacije i pohvale koje su izrekli najbolji svjetski skijaši i skijašice nakon utrka Vip Snow Queen Trophy, njihove izraze zadovoljstva zbog izvrsno pripremljene staze, prijema sljemenske publike i organizacije utrke, ali i njihove pozitivne dojmove o Zagrebu i Hrvatskoj.

„Organizacija ovdje u Zagrebu je uvijek izvrsna i lijepo je. Skijamo noću, publika se odlično zabavlja i uživa. Ovo je jedna od najboljih utrka u Svjetskom kupu“, kazao je pobjednik Vip Snow Queen Trophyja Marcel Hirscher koji je po treći puta postao sljemenski kralj te na zagrebačkom slalomu ujedno i najuspješniji austrijski slalomaš u povijesti, sa 15 pobjeda u Svjetskom kupu.

Iznimno zadovoljan organizacijom i prijemom u Zagrebu bio je i drugoplasirani Felix Neureuther. „Puno je klasičnih utrka, posebice u siječnju, koji je za nas slalomaše najbolji mjesec. Puno je ljudi i puno zabave. Kada dođemo iz švedskog Aarea, gdje smo skijali pred dvadeset pet ljudi, u Zagreb pred ove navijače, osjećaj je poseban. Zagreb je uz Kitzbühel zasigurno najbolje organizirana utrka u Svjetskom kupu. Kada je za sve nas takmičare napravljeno sve perfektno, kao što je to ovdje, ne možete od organizatora tražiti ništa bolje od toga“, riječi su drugoplasiranog Neureuthera.

Norveškim skijašima ovogodišnji je Vip Snow Queen Trophy još posebniji. Nina Loeseth i Sebastian Foss Solevaag na zagrebačkom su slalomu bili treći i oboje su po prvi puta u karijeri stali na pobjednički podij. „Drago mi je skijati ovdje. Tu je uvijek krasno, posebni su ljudi, atmosfera, a poseban je i snijeg, kao i staza. Bilo je teško i prilično ledeno, no fokusirala sam se na dobro skijanje, a ne na to da doskijam do podija“, poručila je trećeplasirana u ženskom slalomu Vip Snow Queen Trophyja Nina Loeseth. „Ovdje u Zagrebu nam je uvijek lijepo. Nina Loeseth i ja odrasli smo u istom gradu, a i njoj je to bio prvi podij u karijeri. Čini se kako nas dvoje imamo poseban dogovor s ovom utrkom u Zagrebu“, rekao je Solevaag.

Svoju drugu pobjedu na zagrebačkom slalomu ostvarila je i ovogodišnja pobjednica Mikaela Shiffrin. „Biti Snježna kraljica je zgodna titula, ali i više od toga, zaista volim ovo brdo. Volim izazov. Staza je malo strma, malo ravna i moraš se dobro potruditi sve do cilja. Publika je nevjerojatna. Zagrebačka utrka je klasik Svjetskog kupa gdje navijači vole gledati skijanje“, kazala je ovogodišnja sljemenska kraljica Mikaela Shiffrin.

I drugoplasirana na ženskom slalomu Kathrin Zettel voli sljemensku stazu. „Dobar skijaš mora biti brz na svakom brdu, a ja imam problema s laganim i ravnim stazama. Ova staza mi se upravo stoga sviđa. Iako ovakve teške staze mogu biti manje atraktivne gledateljima uz stazu i onima koji utrku prate preko televizijskih ekrana, voljela bih da ih je i na drugim utrkama u Svjetskom kupu više“, dodala je austrijska skijašica.

Utrke Vip Snow Queen Trophyja pratilo je na Sljemenu više od 23 000 gledatelja, oko 8 000 na ženskom slalomu i više od 15 000 na muškom, koji su kao i uvijek stvorili nezaboravnu atmosferu.

Ivica Kostelić o navijačima na zagrebačkim utrkama je kazao da se navijanje na bilo kojoj drugoj utrci Svjetskog kupa ne može mjeriti sa hukom sa sljemenskih tribina.