NAJMLAĐI I NAJSTARIJI POBJEDNICI UTRKA SVJETSKOG KUPA

30. prosinca 2016.

Pamela Behr iz Zapadne Njemačke, najmlađa je osoba koja je ikad osvojila neku utrku Svjetskog kupa. Behr je slavila u slalomu u Val d’Isereu prosincu 1972. godine s navršenih 16 godina i 79 dana. Iako je kasnije još nekoliko skijašica osvajalo utrke Svjetskog kupa u dobi od 16 godina, Behr je do danas ostala najmlađa pobjednica.

Piero Gros iz Italije najmlađi je skijaš pobjednik neke utrke Svjetskog kupa. Gros je bio najbrži u veleslalomu voženom također u Val d’Isereu u prosincu 1972. godine i to samo dan prije pobjede Pamele Behr. Talijan je pobjedu ostvario s navršenih 18 godina i 39 dana.

Didier Cuche iz Švicarske najstarija je osoba koja je ikad osvojila utrku Svjetskog kupa. Švicarac je u sezni 2011-2012 pobijedio u tri spusta i jednom superveleslalomu, koji mu je bio i posljednja pobjeda, a ostvario ju je u Crans Montani u veljači 2012. sa 37 godina i 192 dana. Niti jedan drugi skijaš u povijesti stariji od 36 godina nikada nije osvojio utrku Svjetskog kupa.

Elisabeth Görgl iz Austrije najstarija je pobjednica neke utrke Svjetskog kupa. S navršene 33 godine i 305 dana pobijedila je u superveleslalomu u francuskom Val d’Isereu, u prosincu 2014. godine. Tri njezine sunarodnjakinje Michaela Dorfmeister, Alexandra Meissnitzer i Anita Wachter utrke su osvajale s navršene 32 godine.