Fotoreporteri u obilasku Crvenog spusta

1. siječnja 2017.

Crveni spust potpuno je spreman za utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2017. – Zagreb/Sljeme, a u to su se danas uvjerili i fotoreporteri koji su u pratnji naše bivše skijašice Nike Fleiss bili u obilasku staze na Sljemenu.

Start na Crvenom spustu postavljen je na 988 metara, dok je cilj na 768 metara, s dužinom staze od 220 metara. Sljemenska staza jedna je od najzahtjevnijih u Svjetskom kupu što je čini dodatno izazovnom za sve natjecatelje. Na nadolazećim utrkama Zagreb će i ove godine ugostiti 150 slalomašica i slalomaša s još 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja. Ženska utrka 3. siječnja počinje s prvom vožnjom u 13 sati, dok je druga vožnja na rasporedu u 16.15 sati. Muška utrka vozi se 5. siječnja, prva vožnja starta u 14.45, a druga u 18 sati.

I ove godine se na Sljemenu očekuju deseci tisuća navijača, a ovaj puta posebna je pogodnost što su ulaznice, koje se mogu nabaviti putem online sustava www.ulaznice.hr 50 % jeftinije u odnosu na prethodne godine. Uz to, za sve posjetitelje poseban popust od 40 % pripremio je i HŽ Putnički prijevoz za sve koji žele njihovim vlakovima doći na Audi FIS Utrke Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“.