Izvlačenje startnih brojeva za skijašice 2. siječnja na Trgu bana Josipa Jelačića

1. siječnja 2017.

Izvlačenje startnih brojeva za žensku slalomsku utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2017. održat će se 2. siječnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Najbolje svjetske slalomašice predvođene dvostrukom sljemenskom pobjednicom i trenutačno vodećom u poretku slalomašica Amerikankom Mikaelom Shiffrin, te Slovakinjama Veronikom Velez-Zuzulovom i Petrom Vlhovom, bit će prisutne na izvlačenju, a za građane je u sklopu “Snow Queen Ladies’ Night”organiziran atraktivan zabavni program.

Javno izvlačenje brojeva za žensku utrku počet će u 18.15 sati, a nakon izvlačenja koncert za građane održat će Dino Dvornik tribute bend.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je 3. siječnja s početkom prve vožnje u 13, a druge u 16.15 sati, dok će se muška utrka održati održati 5. siječnja s prvom vožnjom u 14.45 te drugom u 18 sati. Javno izvlačenje startnih brojeva za slalomaše bit će 4. siječnja u 18.15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića kao uvertira središnjoj proslavi „Zagreb slavi 50 godina FIS Svjetskog skijaškog kupa“.

Kao i prethodnih godina na Sljemenu se očekuje tisuće navijača, a ulaznice za obje slalomske utrke još uvijek je moguće nabaviti putem online sustava www.ulaznice.hr i ove su godine 50% jeftinije. Cijena ulaznica za žensku utrku sada iznosi 30 kuna za odrasle te 15 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Ulaznice za mušku utrku dostupne su po cijeni od 50 kuna za odrasle te 25 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Kao i prethodnih godina, i ove je moguće kupiti paket ulaznica za obje utrke i to po cijeni od 60 kuna za odrasle te 30 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Za djecu do sedam godina ulaz je slobodan na obje utrke. U cijenu sada dvostruko jeftinijih ulaznica, osim obje slalomske utrke, uključen je i prijevoz autobusima na Sljeme s Mihaljevca i iz Stubičkih Toplica, zabavni program na Krumpirištu, te besplatna hrana i piće, što Sljeme čini jedinstvenim u svijetu.

Poseban popust od 40% i ove godine pripremio je i HŽ Putnički prijevoz za sve koji žele njihovim vlakovima doći na Audi FIS Utrke Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“. Popust se odnosi na povratne karte 1. i 2. razreda redovnih vlakova za sve relacije dulje od 25 kilometara do kolodvora Stubičke Toplice i Glavnog kolodvora u Zagrebu, a može se iskoristiti u razdoblju od 2. do 6. siječnja. Za ostvarenje popusta potrebno je prilikom kupnje karte pokazati ulaznicu za utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2017, a svi putnici koji će ulaznice podići u Zagrebu ili na Sljemenu moraju sačuvati ulaznicu, a prilikom kupnje karte za vlak izjaviti da putuju na utrku, te ulaznicu pokazati na povratku prilikom pregleda karata u vlaku. Jednak popust mogu ostvariti i svi putnici s kolodvora Slovenskih željeznica.