Dokumentarni film o obitelji Kostelić „Gnothi Seauton – Upoznaj samog sebe“ prikazan natjecateljskim ekipama i medijima uoči „Snow Queen Trophy“ utrka

2. siječnja 2017.

„Gnothi Seauton – Upoznaj samog sebe“, nagrađivani dokumentarni film Brune Kovačevića o uspjehu skijaške obitelji Kostelić, večeras je prikazan članovima natjecateljskih ekipa i predstavnicima medija uoči utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“. Nakon svjetske premijere u Los Angelesu i uspješne turneje po cijeloj Hrvatskoj, priču o nevjerojatnom uspjehu jedne od najpoznatijih sportskih obitelji ekipa filma ponovno je vratila „kući“, u Zagreb gdje je sve i počelo. Medijskom prikazivanju prisustvovali su i Ivica te Ante Kostelić.

„Gnothi Seauton“ najgledaniji je sportski dokumentarni film ikad prikazivan u hrvatskim kinima, koji je niz uspjeha već ostvario i u inozemstvu. Kandidatura za Academy Awards 2016. u kategoriji dokumentarnog filma, osvajanje nagrade za najbolji film u svojoj kategoriji na Worldfest festivalu u Houstonu, prikazivanje na Danu hrvatskog filma u Dohi u Kataru, uspješno plasiranje na londonski The Raindance Film Festival, svjetska su priznanja koja dokazuju da snažna životna priča o obitelji Kostelić ne poznaje granice. Autor filma je Bruno Kovačević, režiser Ranko Varlaj, montažer Robert Petrinec. Producent filma je Krešimir Renzo Prosoli, vlasnik agencije Real grupa koja je i producentska kuća filma zadužena i za njegovu promociju, a koproducent je Hrvatska Radiotelevizija.

Film će još jednom biti prikazan 4. siječnja u 14 sati u Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb za sve članove natjecateljskih ekipa, predstavnike medija te goste proslave 50. obljetnice FIS Svjetskoga kupa.