Veronika Velez-Zuzulova otvara sutrašnji ženski slalom na Sljemenu

2. siječnja 2017.

Najbolje svjetske slalomašice večeras su sudjelovale na javnom izvlačenju brojeva za sutrašnju utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“. Mnogobrojni Zagrepčani i gosti Zagreba pozdravili su okupljene skijašice koje će sutra od 13 sati krenuti sa starta Crvenog spusta.

„Zagreb će u sljedeća tri dana biti centar svjetskog skijanja i na to smo izuzetno ponosni. Sutra ćemo ugostiti 67najboljih slalomašica, u srijedu je velika proslava „Zagreb slavi 50 godina FIS Svjetskog kupa“, a u četvrtak muška slalomska utrka. Pozivam sve da nas bodre i uživaju u ovom vrhunskom sportskom događaju“, rekao je Miho Glavić, predsjednik Organizacijskog odbora utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2017.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić također je pozdravio sve prisutne.
„Zagreb će po jedanaesti put ugostiti najbolje svjetske slalomašice, a po osmi puta najbolje slalomaše, i možemo reći da Zagreb istinski postaje prava svjetska metropola i svjetski centar skijanja.“

Sutrašnju utrku slalomašica otvorit će Veronika Velez-Zuzulova, koja je izvukla startni broj jedan.
„U Zagrebu sam nastupila na svim utrkama i jako se veselim sutrašnjem nastupu. Nadam se da ću osvojiti krunu“, rekla je Slovakinja.

Dvostruka pobjednica Sljemena i braniteljica naslova Amerikanka Mikaela Shiffrin sa starta će krenuti peta.
„U Zagrebu se uvijek osjećam dobro, volim ovu stazu i navijače. Mislim da još jednom mogu obraniti naslov ovdje. Ove sezone mi stvarno ide dobro, a formula je u tome što se jako dobro zabavljam“, poručila je Shiffrin.

Kao druga će startati Šveđanka Frida Hansdotter.
„Probat ću skijati najbolje što mogu i biti što brža. Možda i najbrža“, rekla je Hansdotter.

Čehinja Sarka Strachova izvukla je startni broj 3.
„U Zagrebu sam već bila na postolju, i budući da imam jako dobru sezonu, bilo bi jako lijepo kad bih taj rezultat uspjela ponoviti i sutra“, zaželjela je Strachova.

Publika je glasno pozdravila i hrvatske skijašice Leonu Popović i Idu Štimac. Popović će biti jedina naša predstavnica u utrci, dok će Štimac biti predvozačica s kamerom.

„Ako odskijam onako dobro kako ja znam, mislim da mogu do druge vožnje“, rekla je Popović, koja će sutra startati 61.

„Voziti s kamerom za mene će biti jako zanimljivo iskustvo. Veselim se“, izjavila je Štimac.

Prva vožnja ženskog slaloma na rasporedu je u 13 sati, dok će druga vožnja startati u 16.15 sati. Kao i svake godine i ove se na Sljemenu očekuje veliki broj navijača, a ulaznice za ženski slalom na dan utrke će se još moći kupiti na svim polaznim stanicama autobusa za Sljeme – Mihaljevac i Stubičke Toplice. Cijena ulaznica iznosi 30 kuna za odrasle te 15 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan.

Uz dvije odlične vožnje najboljih slalomašica svijeta, brojnu publiku i ove godine očekuje besplatan prijevoz, hrana i piće kao i atraktivna zabava na Krumpirištu gdje će koncert održati najbolji hrvatski disco bend Joe Panda & Da Banda, a za održavanje dobre atmosfere brinut će se i DJ Čičak te poznati voditelj Luka Bulić.

Ulaznice za mušku utrku, koja se održava u četvrtak, 5. siječnja, dostupne su putem on line sustava www.ulaznice.hr. Cijena za odrasle iznosi 50 kuna, a za djecu od 7 do 15 godina 25 kuna.