Velez-Zuzulova: Osvojiti ovu utrku za mene je posebno emotivno

3. siječnja 2017.

Veronika Velez-Zuzulova krunu sljemenske kraljice primila je iz ruku Janice Kostelić i to je za nju bilo posebno iskustvo. „U Zagrebu sam vozila sve utrke do sada i to je za mene uvijek bilo nešto posebno. Ove godine uspjela sam i pobijediti, a dobiti krunu iz ruku Janice bilo je za mene jako emotivno“, otkrila je na press konferenciji Slovakinja koja je slavila ispred sunarodnjakinje Petre Vlhove te Čehinje Sarke Strachove.

„S Janicom i Hrvatskom sam uvijek imala poseban odnos. Kad sam počinjala voziti u Svjetskom kupu puno smo trenirale zajedno, a s obzirom da nisam imala tada ni svoj kombinezon, prvu utrku u Svjetskom kupu odvozila sam u hrvatskom kombinezonu,“ objasnila je posebnu poveznicu koju ima s našom zemljom.

Pobjeda koju je ubilježila večeras tim je veća što se večer prije utrke razboljela. „Nisam se dobro osjećala i nisam bila na sto posto. No, kad kreneš sa starta ne razmišljaš o tome, već jednostavno želiš dati sve od sebe“. Posao joj je malo olakšala i činjenica da je prva favoritkinja Mikaela Shiffrin izletjela sa staze u prvoj vožnji, a s pobjedom Velez-Zuzulove sad se zakomplicirala situacija i u poretku slaloma. „U slalomu se događaju takve stvari, sve je to dio igre. S ovim rezultatom se situacija mijenja i ja ću se sigurno boriti do kraja“, poručila je Velez-Zuzulova.

Njezina sunarodnjakinja Petra Vlhova završila je kao drugoplasirana što joj je najbolji rezultat ove sezone. „U prvoj vožnji napravila sam puno pogrešaka i rekla sam sama sebi da moram ići sto posto želim li u drugoj vožnji biti bolja od Schild i Strachove koje su bile ispred mene,“ rekla je Vlhova.

Sarka Strachova u Zagrebu je već dva puta bila na postolju, 2007. i 2009. godine. „Sretna sam da sam se i ove godine nakon dužeg razdoblja opet popela na postolje. Odavde nosim puno lijepih uspomena, utrke u Zagrebu čine jako važan dio moje karijere“, zaključila je Čehinja.

Nakon ženske muška utrka slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ na rasporedu je 5. siječnja, s početkom prve vožnje u 14.45 te druge u 18 sati. Gledatelji će osim utrka moći uživati i u dobroj zabavi koja će se odvijati na Krumpirištu, a za koju će brinuti Ivana Marić i bend, DJ Čičak i voditelj Luka Bulić. Osigurana je i besplatna hrana i piće, pa će se gledateljima dijeliti grah, hot-dogovi, sendviči, Franck grickalice i čajevi, Milka čokoladice, Rauch sokovi i voda Jamnica.

Ulaznice za mušku utrku mogu se još kupiti putem online sustava www.ulaznice.hr, a na dan utrke na svim polaznim stanicama autobusa za Sljeme – Mihaljevac i Stubičke Toplice. Cijena ulaznica iznosi 50 kuna za odrasle te 25 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan.