Veronika Velez-Zuzulova nova sljemenska kraljica!

3. siječnja 2017.

Veronika Velez-Zuzulova pobjednica je slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2017. Slovakinja je šesta skijašica koja je osvojila krunu na Sljemenu nakon Tanje Poutiainen, Marlies Schild, Marie Riesch, Sandrine Aubert te Mikaele Shiffrin.

Velez-Zuzulova u utrku je krenula sa startnim brojem jedan i nije ga ispuštala do kraja utrke. Bila je vodeća nakon prve vožnje, a tu poziciju zadržala je do kraja te tako prvi put pobijedila na  Sljemenu (2:02.53). Dosad joj je najbolja pozicija na sljemenskim utrkama bilo treće mjesto iz 2008. godine, a samo dan prije ovogodišnje utrke Velez-Zuzulova je najavila kako joj je ovaj puta cilj – pobjeda.

Slovakinji se na postolju na stepenici niže pridružila njezina sunarodnjakinja Petra Vlhova koja je bila 24 stotinke sekunde sporija od nje, dok je treće mjesto zauzela Čehinja Sarka Strachova sa zaostatkom od 52 stotinke.

Muška utrka slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ održava se 5. siječnja, s početkom prve vožnje u 14.45 te druge u 18 sati. Gledatelji će osim utrka moći uživati i u dobroj zabavi koja će se odvijati na Krumpirištu, a za koju će brinuti Ivana Marić i bend, DJ Čičak i voditelj Luka Bulić. Osigurana je i besplatna hrana i piće, pa će se gledateljima dijeliti grah, hot-dogovi, sendviči, Franck grickalice i čajevi, Milka čokoladice, Rauch sokovi i voda Jamnica.

Ulaznice za mušku utrku mogu se još kupiti putem online sustava www.ulaznice.hr, a na dan utrke na svim polaznim stanicama autobusa za Sljeme – Mihaljevac i Stubičke Toplice. Cijena ulaznica iznosi 50 kuna za odrasle te 25 kuna za djecu od 7 do 15 godina. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan.

.