Manfred Mölgg novi sljemenski kralj

5. siječnja 2017.

Talijan Manfred Mölgg pobjednik je slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2017. te je tako nakon Giuliana Razzolija postao drugi Talijan koji je osvojio sljemensku krunu.

Drugo mjesto pripalo je Nijemcu Felixu Neureutheru, koji je na istoj poziciji završio i prije dvije godine, dok se na treću stepenicu postolja popeo Henrik Kristoffersen. Norvežanin, koji je slavio u posljednja dva slaloma Svjetskog kupa, nije uspio nastaviti niz i u Zagrebu, ali mu je ovo najbolji plasman ostvaren na Sljemenu.

Mölgg je ovom pobjedom prekinuo dominaciju Marcela Hirschera, koji je u današnjoj utrci završio na šestom mjestu, a Talijanu je ovo prvo mjesto u utrci Svjetskog kupa nakon gotovo osam godina. Naime, posljednju pobjedu Mölgg pamti iz 2009. godine kada je osvojio slalom u Garmisch-Partenkirchenu. Godinu dana kasnije na Sljemenu je ostvario drugo mjesto, a ovogodišnju dobru formu najavio je u prva tri slaloma sezone.

„Osjećam se odlično kao kralj. Predivno je pobijediti u Zagrebu“, rekao je Mölgg.

Od tri skijaša koja su nakon prve vožnje držala prve tri pozicije tek je Julien Lizeroux uspio završiti utrku osvojivši 9. mjesto. Mark Engel i vodeći u prvoj vožnjoj Manuel Feller nisu uspjeli završiti drugu vožnju.