Mölgg: Nevjerojatan je osjećaj opet pobijediti

5. siječnja 2017.

Manfred Mölgg u Zagrebu je ostvario svoju treću pobjedu u karijeri, a posljednja je bila prije dugih osam godina.

„Nevjerojatan je osjećaj opet pobijediti. Bila je teška utrka, teški uvjeti, ali u Zagrebu je uvijek posebno i jako sam sretan što sam došao do krune“, rekao je 34-godišnji Talijan na press-konferenciji nakon utrke.

Pobjedom na Audi FIS Svjetskom skijaškom kupu „Snow Queen Trophy“ 2017. Mölgg se „umiješao“ u dvojac Marcel Hirscher i Henrik Kristoffersen, koji su dosad jedini slalomski pobjednici ove sezone u Svjetskom kupu.

„Nadam se da im mogu malo zagorčati život i zakomplicirati stvari u poretku. Danas sam pokazao kako ih se može pobijediti, moraš jako brzo odvoziti obje vožnje i to bez pogreške. Meni je to danas uspjelo, a nadam se da će i još koji put“, kaže Mölgg.

U posljednje dvije sezone Talijan se borio s rezultatima, a ova sezona i njemu i sestri Manueli donijela je opet lijepe uspjehe. Naime, i Manuela Mölgg se nedavno nakon dugo vremena opet popela na postolje osvojivši treće mjesto u veleslalomu u Semmeringu.

„U čemu je tajna? Nema tajne, samo veliki rad. Drago mi je jako i zbog Manuele. Iskreno, bilo mi je teže gledati nju u Semmeringu nego skijati danas“, priznao je Talijan.

Felix Neureuther u Zagrebu je po treći put osvojio drugo mjesto čime se izjednačio s Ivicom Kostelićem.

„Sretan sam zbog ovog rezultata, jer Zagreb je za mene uvijek posebna utrka. Bila je teška utrka i teški uvjeti, ali divim se organizatorima koji su i ove godine, kao i svake do sada, napravili sjajan posao. Nadam se da će se utrka na Sljemenu voziti zauvijek u Svjetskom kupu. Što se tiče Ivice, on je za mene veliki heroj i nevjerojatno je sve što je postigao u karijeri. Nadam se da ćemo ga još gledati“, oduševljen je bio Nijemac.

„Mislim da su danas pobijedili najbolji skijaši i mislim da smo i Manfred i ja pokazali da nisu samo samo Hirscher i Kristoffersen ti koji mogu skijati brzo.“

Kristoffersen se nakon dvije pobjede u nizu morao zadovoljiti trećim mjestom.

„Volio bih da sam skijao ovdje dok su Janica i Ivica bili na vrhuncu forme pa da osjetim atmosferu koja je bila tada, no, i ovako je bilo fantastično. Zagreb je uvijek Zagreb, a ja sam zadovoljan i ovim trećim mjestom“, zaključio je Norvežanin.