FIS-ova puna podrška utrkama FIS Svjetskog kupa na Sljemenu

24. srpnja 2017.

Glavni prioritet FIS-a je daljnje poboljšanje sustava zasnježenja.

Nakon današnjeg redovnog tehničkog pregleda na Sljemenu, glavni direktor utrka FIS Svjetskog kupa za muškarce Markus Waldner, koordinator FIS Svjetskog kupa za muškarce Emmanuel Couder i FIS-ov tehnički stručnjak Günter Hujara izrazili su zadovoljstvo viđenim na terenu te izjavili da FIS daje punu podršku utrkama FIS Svjetskog kupa na Sljemenu koje su u kalendarima FIS Svjetskog kupa do 2021. godine tj. do kada su kalendari napravljeni.

U nadolazećoj sezoni sljemenske utrke održat će se u srijedu 03.01. (ženska utka, start prve vožnje 13 sati, start druge vožnje 16.30) i u četvrtak 04.01. (muška utka, start prve vožnje 12.45 sati, start druge vožnje 16.30). To će biti po prvi puta da su sljemenske utrke dan za danom, a startna vremena su usklađena s ostalim skijaškim disciplinama FIS-a i biatlonom, sve s ciljem postizanja što veće TV gledanosti.

Glavni direktor utka FIS Svjetskog kupa za muškarce Markus Waldner izjavio je: „Zahvaljujem organizatorima na velikom uspjehu ovogodišnjih utrka te posebno na organizaciji spektakla obilježavanja 50 godina FIS Svjetskog kupa. Također posebna zahvala Gradu Zagrebu na dodatno uloženim sredstvima u kvalitetno zasnježenje staza kako bi se omogućilo neupitno održavanje utrka, kako ove tako i u nadolazećim godinama. FIS podržava organizaciju utrka FIS Svjetskog kupa u Zagrebu, jer su utrke na Sljemenu nezaobilazne klasične utrke Svjetskog kupa, koje generiraju fantastičnu TV gledanost.“

Gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić istaknuo je: „Grad Zagreb od samog početka čvrsto stoji iza organizacije utrka kojima se ponosimo i koje su od velikog značaja ne samo za promociju već i razvoj turizma te širenje turističke ponude u gradu Zagrebu, gdje broj turista svake godine značajno raste čemu značajno pridonose i utrke na Sljemenu. Tako sliku sa Sljemena gleda preko 300 miliona gledatelja diljem svijeta. Zahvaljujem obitelji Kostelić na čijim krilima su nastale ove utrke, te FIS-u na punoj podršci. Sljedeće godine u Zagrebu imat ćemo novi, još veći spektakl.“

“Za organizatora je glavni prioritet daljnje poboljšanje sustava zasnježenja što bi omogućilo ne samo redovito održavanje utrka već i produženje skijaške sezone za građanstvo i skijaške klubove. Ljestvicu organizacije smo podignuli vrlo visoko i želimo zadržati vrhunski nivo organizacije. Utrke u Zagrebu imaju fantastičnu gledanost i više od 14 sati prijenosa uživo na HRT-u čiji signal u prijenosima uživo preuzima preko 20 zemalja koje su pretežno naša turistički emitivna tržišta. Sljedeće godine utrke se održavaju dan za danom i nakon završetka ženske utrke sa Sljemena se izravno uključujemo u izvlačenje startnih brojeva za muškarce u centru Zagreba.“ – izjavio je danas Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu.