Spremate se na sljemenske utrke? Evo što morate znati!

1. siječnja 2018.

Kao i svake godine tako će i ove sljemenske utrke ugostiti najbolje skijašice i skijaše. 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša te više od 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja s četiriju kontinenata, te oko 500 domaćih i stranih novinara i fotoreportera okupiti će se 3. i 4. siječnja na Sljemenu. Stvaranju jedinstvene nezaboravne atmosfere zasigurno doprinose i brojni navijači koje se i ove godine očekuje u velikom broju.

Uz atraktivne utrke ženskog i muškog slaloma, gledateljima je kupnjom ulaznica u cijeni svih vrsta ulaznica uključen prijevoz, zabavni program s DJ-em te besplatna hrana i piće po čemu je Sljeme jedinstveno u svijetu. Prijevoz na Sljeme organiziran je autobusima s Mihaljevca ili iz Stubičkih Toplica, a na svakoj je ulaznici označeno vrijeme ukrcaja.

Uz to, na svim pristupnim putovima od autobusa do gledališta nalazit će se predstavnici Hrvatskog planinarskog saveza s vidljivim oznakama i prslucima s natpisom „HPS“, koji će kao i ranijih godina gledatelje usmjeravati prema gledalištu i u povratku prema ukrcajnim točkama u autobuse te pružiti pomoć ukoliko ustreba, dati savjete i druge važne obavijesti.

Gledateljima se preporuča da na Sljeme ponesu najtopliju odjeću (zimska jakna, topla vesta, zimske hlače, rukavice, kapa sa zaštitom za uši, šal) i obuću (visoke čvrste cipele ili čizme za snijeg) za niske zimske temperature i planinske uvjete, kao i par pričuvnih čarapa i rukavica.

Svi koji još nisu nabavili svoje ulaznice za utrke, mogu to učiniti putem on line sustava www.ulaznice.hr  te na ovim prodajnim mjestima. Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 30 kuna za odrasle, a za djecu od 7 do 15 godina (rođenu od 1.1.2003. do 31.12.2010.) 15,00 kuna. Cijene ulaznica za mušku utrku iznose 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu. Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi 60 kuna, a za djecu 30 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan za oba dana.

Sve dodatne informacije za gledatelje na dane utrka nalaze se na sljedećoj poveznici.