Wendy Holdener otvara sutrašnji ženski slalom na Sljemenu

2. siječnja 2018.

Najbolje svjetske slalomašice večeras su sudjelovale na javnom izvlačenju brojeva za sutrašnju utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2018. Na popularnom klizalištu na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu mnogobrojni Zagrepčani i gosti Zagreba pozdravili su okupljene skijašice koje će sutra od 13 sati krenuti sa starta Crvenog spusta.

“Po dvanaesti put smo ovdje u Zagrebu i s nama su najbolje skijašice svijeta. Sljeme je spremno, staza je u fantastičnom stanju i zahvaljujem svima koji su radili na pripremi ove fantastične sportske manifestacije. Pozivamo sve na Sljeme, pridružite nam se”, rekao je Miho Glavić, predsjednik Organizacijskog odbora utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2018.

Sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić. “Drago mi je da smo se ponovno okupili, sada po prvi puta na zagrebačkom Ledenom parku. Drago nam je što možemo proslaviti i treću uzastopnu titulu najboljeg adventskog grada u Europi”, poručio je gradonačelnik Bandić, a pritom je predstavio i gondolu nove zagrebačke žičare.

Sutrašnju utrku slalomašica otvorit će 24-godišnja švicarska skijašica Wendy Holdener, koja je izvukla startni broj jedan i tom prilikom izjavila: “Želim dati sve od sebe na sutrašnjoj utrci, skijati što brže i završiti na samom vrhu”.

Druga će sa starta krenuti Nina Haver-Loeseth. “Obožavam biti ovdje, jer ovo mi je jedna od najdražih utrka u godini. Morat ću preokrenuti sreću na svoju stranu i nadam se da ću ostvariti dobar rezultat na kraju”, izjavila je 28-godišnja Norvežanka.

Startni broj tri izvukla je još jedna Švicarka, 19-godišnja Melanie Meillard, dok će dvostruka pobjednica Sljemena i trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, Amerikanka Mikaela Shiffrin u sutrašnju utrku krenuti sa startnim brojem četiri. “Uvijek mi je veliko zadovoljstvo biti ovdje u Zagrebu. Navijači na Sljemenu su sjajni, a svoj ću ples sačuvati za sutra”, poručila je Shiffrin.

Publika je glasno pozdravila i dvije hrvatske predstavnice na sutrašnjem slalomu, Leonu Popović i Idu Štimac koje će sa starta krenuti sa 64., odnosno 66. pozicije. “Dat ću sve od sebe i nadam se ću uloviti dobar osjećaj na stazi uz, dakako, podršku domaćih navijača”, poručila je Leona, dok je pred 17-godišnjom Idom Štimac debi pred zagrebačkom publikom.

“Uzbuđena sam jer me sutra očekuje prva utrka na Sljemenu, pred našim navijačima. Trema je prisutna, ali veselim se svom nastupu”.

Prva vožnja ženskog slaloma na rasporedu je u 13 sati, dok će druga vožnja startati u 16.30 sati. Kao i prijašnjih godina očekuje se veliki broj navijača na Sljemenu, a ulaznice se mogu kupiti putem on line sustava www.ulaznice.hr ili na dan utrka na svim polaznim stanicama autobusa za Sljeme – Mihaljevac i Stubičke Toplice. Cijena ulaznica iznosi 30 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 15 kuna. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan.