Gross starta prvi u sutrašnjem muškom slalomu

3. siječnja 2018.

Sutrašnju utrku muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ otvorit će Talijan Stefano Gross koji je na večerašnjem javnom izvlačenju brojeva dobio startni broj jedan. U Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava okupljeni Zagrepčani i gosti Zagreba pozdravili su najbolje slalomaše svijeta koji su svoje startne brojeve izvlačili u klizaljkama na popularnom zagrebačkom klizalištu.

„Nisam siguran je li prednost biti prvi na startu jer ovdje ima puno dobrih skijaša. Učinit ću najbolje što mogu”, izjavio je nakon izvlačenja startnog broja Stefano Gross.

Startni broj dva izvukao je Michael Matt, mlađi brat Maria Matta. „Nova godina je dobro počela tako da se nadam se da ću ponoviti bratov uspjeh. Razgovaram s njim o svakoj utrci. Kad sam bio mlađi davao mi je puno savjeta, ali sada već i sam znam što raditi”, našalio se Austrijanac.

Nakon Matta, treći će sa starta krenuti još jedan Talijan, Manfred Moelgg, prošlogodišnji pobjednik muške utrke koji će i ove godine pokušati obraniti naslov. „Osjećam se dobro, očekujem dobro skijanje. Mislim da sam imao dosta dobru sezonu koju ću pokušati zaokružiti ovdje na Sljemenu”, poručio je Moelgg.

Publika na Tomislavovom trgu glasno je pozdravila i šest hrvatskih skijaša koji će sutra voziti na Sljemenu – Filipa Zubčića, Natka Zrnčića Dima, Mateja Vidovića, Istoka Rodeša, Eliasa i Samuela Kolegu. Filip Zubčić četvrti će put voziti na Sljemenu, ovoga puta sa startnim brojem 71., dok će naš najiskusniji predstavnik Natko Zrnčić Dim krenuti sa starta 76. Ostali naši predstavnici imat će startne brojeve – Vidović 35., Rodeš 69., Samuel Kolega 79., i Elias Kolega 65.

Sutrašnja utrka počinje s prvom vožnjom u 12.45 sati, dok je druga vožnja na rasporedu u 16.30 sati. Ulaznice za mušku utrku mogu se kupiti još i sutra na svim polaznim stanicama autobusa za Sljeme – Mihaljevac i Stubičke Toplice. Cijena ulaznica iznosi 50 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 25 kuna. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan.