Henrik Kristoffersen sutra starta prvi, prošlogodišnji „Snježni kralj“ u obranu krune kreće četvrti

5. siječnja 2019.

Sutrašnju utrku muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ na Sljemenu otvara Henrik Kristoffersen koji je na popularnom klizalištu „Ledeni park“ na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu doklizao do startnog broja jedan. Građani i gosti grada Zagreba okupili
su se kako bi i ove godine dočekali najbolje svjetske slalomaše, među kojima i trenutno vodećeg u ukupnom poretku Svjetskog kupa i prošlogodišnjeg pobjednika „Snow Queen Trophy“ utrke Marcela Hirschera koji će sa startne kućice krenuti četvrti.

„Osjećam da iz utrke u utrku skijam sve bolje, nadam se da će tako biti i na Sljemenu. Sutra očekujem dobru, čvrstu stazu i veselim se utrci“, rekao je 24-godišnji Norvežanin Henrik Kristoffersen. Drugi po redu na sutrašnjoj utrci krenut će 26-godišnji Švicarac Ramon Zenhäusern. „Drago mi je da
startam među prvima jer sam inače navikao na više startne brojeve. Danas je ženski slalom izgledao odlično pa se veselim sutrašnjoj utrci i očekujem dobru zabavu“, poručio je.

Treće startno mjesto izvukao je iskusni švedski skijaš Andre Myhrer. „Lijepo je biti u Zagrebu, ovdje je uvijek dobra atmosfera. Uživam u skijanju na Sljemenu, gdje smo navikli na dugu i izazovnu utrku. Nadam se da ću ostvariti dobar rezultat i započeti godinu na najbolji način“, izjavio je.
Marcel Hirscher, četverostruki osvajač utrka „Snow Queen Trophy“ očekuje još jednu skijašku poslasticu na Sljemenu. „Uvijek mi je drago vratiti se u Zagreb, otkuda nosim zaista lijepe uspomene“. Na pitanje Ivice Kostelića o tajni njegove dominacije je istaknuo: „Uvijek je teško govoriti o sebi, mi smo tim koji konstantno teži boljemu, a kombinacija sreće, talenta i napornog rada ono je što čini pobjednika“, poručio je Hirscher.

Publika na Trgu kralja Tomislava pozdravila je šestoricu hrvatskih skijaša koji će sutra voziti na Sljemenu – Istoka Rodeša, Mateja Vidovića, Eliasa Kolegu, Filipa Zubčića, Samuela Kolegu i Leona Nikića. Istok Rodeš ove će nedjelje tražiti nove bodove pred domaćom publikom na Sljemenu, nakon što je na slalomskoj utrci Svjetskog kupa u talijanskoj Madonni di Campiglio osvojio sjajno sedmo mjesto s trećim najbržim vremenom druge vožnje unatoč visokom startnom broju 66. Sa starta će krenuti kao 37., dok će se Matej Vidović, koji je na istoj utrci osvojio 18. mjesto, spustiti niz Crveni spust 29. po redu. Elias Kolega tražit će  plasman u drugu vožnju preko startnog broja 45., Filip Zubčić u svoj četvrti nastup na Sljemenu kreće s brojem 57, Samuel Kolega s brojem 63, dok će Leon Nikić startati kao 64.

Prva vožnja muške utrke na rasporedu je u 12.15 sati, dok će druga vožnja startati u 15.30 sati. Kao i prijašnjih godina očekuje se velik broj navijača na Sljemenu, a ulaznice se mogu kupiti putem on line sustava www.ulaznice.hr ili na ovim prodajnim mjestima. Cijena ulaznica iznosi 30 kuna za  odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 15 kuna. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan.